Wanneer ‘willen’ ‘moeten’ wordt – waarom het zo lang stil is geweest op Goodfoodlove

4
moeten_willen

Ik ben al zó lang bezig om dit stuk te beginnen. Ik weet wat ik wil vertellen, maar nog niet letterlijk wat ik wil gaan zeggen. Ook een ‘goede’ titel bedenken vind ik behoorlijk onmogelijk. Goed, ik begin maar gewoon met schrijven en vertrouw erop dat mijn gedachten vanzelf in de juiste woorden veranderen.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor jullie schreef en dat heeft een reden. Zoals jullie misschien weten ben ik op reis geweest: afgelopen kerst stapte ik op het vliegtuig richting Azië, om begin maart weer terug naar Nederland te komen. Mijn backpack, camera en laptop mee, want ‘ik kan vanaf daar prima werken’ was het idee. Hoe goed de intentie ook was: dat is dus niet gebeurd.

Op de een of andere manier voelde het allemaal niet meer fijn, en toen wist ik dat dat het moment was om alles even helemaal los te laten.

Toe aan echt vakantie

Ik kon het gewoon even allemaal niet opbrengen, en ik was zelfs even vergeten waarom ik ook alweer vond dat ik het leukste werk van de wereld heb. Komende zomer bestaat Goodfoodlove alweer 5 jaar, en ik heb vanaf het eerste moment nooit even echt ‘vakantie’ genomen. Toen mijn leven alweer dik 1,5 jaar terug een hele andere wending kreeg (waarom lees je in dit stuk) blogde ik al minder dan voorheen, maar echt even vrij nemen heb ik nooit gedaan.

Op de een of andere manier heb ik mezelf in een positie gemanoeuvreerd waarin het voelt alsof veel dingen die ik doe een ‘moetje’ zijn. Nu is moeten niet heel erg, maar wanneer hetgeen dat ik het allerleukst vind om te doen (Goodfoodlove en alles wat er hij hoort) als moeten voelt, en ik met tegenzin dingen doe, dan wordt het op een gegeven moment heel zwaar. Dit besefte ik me tijdens mijn reis, en zonder een plan (of ook maar een bericht naar jullie – SORRY daarvoor) besloot ik de website even te laten voor wat het was. Even niks moeten, maar alleen iets posten wanneer ik daar zin in had (via Instagram voornamelijk). Het gaf me een enorm gevoel van vrijheid en dat voelde fantastisch.

Een stapje naar achteren doen is niet alleen goed voor mijn ontspanning geweest; het heeft me ook een helder beeld gegeven. Ik merk dat ik het lastig vind dat alles om cijfers en bereik draait. BAM, I said it. Het feit dat mijn blog duizenden bezoekers per maand trekt (dat zijn jullie, en daar ben ik jullie heel erg dankbaar voor), zorgt ervoor dat ik van Goodfoodlove mijn bedrijf heb kunnen maken. Deze cijfertjes zorgen ervoor dat mijn website een interessant kanaal is om merken op te presenteren, en dat de bedrijven achter deze merken daarvoor willen betalen.

Aan de andere kant zorgen deze cijfertjes ook voor stress. Dan heb ik m’n best gedaan op een heel leuk stuk, wordt het (om welke reden dan ook) niet veel gelezen en voelt het als falen. Mooie content + geen toereikende cijfertjes X partners tevreden willen houden = Kel die soms even niet meer weet wat ze moet doen. Tel daarbij op dat ik een ster ben in dingen uitstellen (hallo ADHD) en daar komt uit dat ik mega veel toffe dingen heb gedaan en ontdekt, maar daar allemaal nog over moetwil schrijven. ‘Moet’; zo voelde het, maar ‘wil’; zo voelt het nu.

Dit wil ik met jullie delen

Ik ben bij mega leuke zaken geweest waar ik jullie nog zo graag over wil vertellen, heb een te gek tripje gemaakt naar mijn favo wintersport land Italië, wil nog zo veel laten zien van het land waar ik in september verliefd op werd (Zuid-Afrika) en na 2 maanden backpacken heb ik ook zin om mijn tips daarover met jullie te delen.

Ondertussen heeft Sharmaine hele toffe horecazaken voor Goodfoodlove ontdekt, is Christina druk in de weer geweest met kookboeken, hebben Iris en Eline zich uitgesloofd in de keuken voor heerlijke receptjes en zit Jantine bomvol goede ideeën. Er ligt dus genoeg! Voor mij is het nu vooral belangrijk dat ik overal de tijd voor neem, mijn rust bewaar en me niet druk maak, anders val ik weer terug in mijn oude patroon (doorrennen en alles laten opstapelen) en dat is precies niet de bedoeling.

Afgelopen weekend was ik voor het eerst weer op een persevent en toen wist ik het zeker: ik vind dit echt te gek om te doen. Ik word omringd door de leukste mensen, werk met de mooiste merken samen (hoe leuk zijn mijn langdurige samenwerkingen met bijvoorbeeld Lidl en Onefit) en kom op de meest toffe plekken. Het blije gevoel dat ik hier altijd van kreeg was weer terug, en ik besefte me dat het was ondergesneeuwd door al het ‘moeten’ dat ik mezelf had opgelegd. Vanaf nu WIL ik alleen nog maar.

Delen wat ik wil, wanneer ik dat wil en ómdat ik het wil

En dan duurt het een keer wat langer voordat ik een artikel post. Of post ik niet elke dag iets nieuws, maar misschien 1-2 keer per week. Misschien kies ik niet de titel die het in op Facebook het beste doet, maar eentje die ik bij het stuk vind passen, en wellicht deel ik iets dat niet nieuw is en al bestaat. Soit. Ik ben deze website ooit begonnen uit mijn passie voor eten, drinken en reizen en dat te delen, en daar ga ik naar terug. Het is zakelijk gezien misschien niet super handig, want meer content = meer bezoekers = meer geld, maar ik ben dan ook zeker niet de beste ondernemer van de wereld en ik vind doen waar ik blij van word belangrijker dan veel verdienen.

Openhartig

Eerlijk

Recht voor z’n raap

Dat ben ik, en dat is Goodfoodlove. En ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan (gaan) beleven als ik.

LOVE voor jullie allemaal, en dankjewel dat je de tijd wilde nemen om dit te lezen ♥

 

De omslagfoto is gemaakt door Rolf van den Heuvel

Over de auteur

4 comments

  1. Ilona 23 maart, 2018 at 08:01 Beantwoorden

    Mooi geschreven Kelly. En herkenbaar dat cijfers en bereik verhaal. Precies de reden dat ik het als hobby blijf doen omdat ik bang ben dat het van willen in moeten verandert. Veel succes met het zoeken van een nieuwe balans.

  2. Gerard 13 maart, 2018 at 20:44 Beantwoorden

    Mooi geschreven? Iemand schreef voor mij “Volg je dromen ze weten de weg”. Dit lijkt me ook zeker van toepassing voor jou. Heel veel plezier in je “oude” nieuwe passie ???

  3. Nelly 13 maart, 2018 at 08:37 Beantwoorden

    Respect dat je juist over dit thema zo openhartig bent en je de moeite hebt genomen om ook eerlijk naar jezelf en de lezer te zijn. Blijf vooral genieten van elke post die je plaatst, dan komt de rest ook wel 😉

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Tempura groenten met avocadocrème

Toen ik hoorde dat ik voor Goodfoodlove aan de FoodSaverChallenge mee ging doen was ik meteen enthousiast! ‘Leuk! Een uitdaging’ was mijn eerste reactie. Mijn tweede reactie toen ...