Restaurant Black Amsterdam >> Franse keuken met stoere twist

1

Ken je steakrestaurant Black & Blue (Leliegracht) en bistro brasserie Bleu (Prinsenstraat)? Horecakoppel Jan Jaap en Inge Hammink hebben nu ook een derde culinaire telg geopend waar het beste van zaak #1 en #2 samenkomen: Restaurant Black Amsterdam. Golden oldies uit de klassieke Franse cuisine, en natuurlijk niet te vergeten de steaks die net zoveel bekendheid verdienen als Loetjes’ biefstuk. Een hotspot op een A-locatie, namelijk aan de Prinsengracht om de hoek van de Leidsestraat. En dan ook nog eens met een terras aan één van Amsterdams mooiste grachten. Een horecaconcept met de X-factor!

Black Amsterdam, relaxte plek om je op te laden

Bij binnenkomst kan je er niet omheen, want my gosh wat heeft restaurant Black Amsterdam haar best gedaan op het interieur. Of beter gezegd, wat heeft Valk Design zich weer bewezen. Anders dan anders, tijdloos en tegelijkertijd van deze tijd. Instagramwaardig en tikkeltje chique misstaat ook niet in deze beschrijving. Neemt niet weg dat er een laidback vibe hangt waar je – ook al staan de tafels niet ver van elkaar – gegarandeerd bent van een ongedwongen wakey-wakey, lunch- dinermoment samen met je tafelgenoot. Denk dat de foto’s genoeg zeggen!

Voor ieder wat wils in Amsterdam Centrum

Zelf omschrijven Jan Jaap en Inge het menu van Black als ‘French cuisine meets grill and salad cravings menu.’ Zelf zou ik het niet anders willen verwoorden. Op het menu Franse klassiekers die je waarschijnlijk wel kent: steak tartaar, coquilles en fruits de mer zijn slechts het topje van de ijsberg. Hardloper is net als bij de twee andere spots de butcher steak van de Josper houtskooloven, ook wel bekend als de Rolls-Royce onder de grills. Lekker dat ie is! Kan niet anders zeggen dan dat (biologische) kwaliteit hier hoog in het vaandel staat. Als je vlees eet, moet je het doen waar het écht top is, wat jij?

Hoewel het menu overladen is met vlees en visgerechten, zit er voor de glutenvrijliefhebbers, vegetariërs en vegans ook zeker iets delicieus tussen. En qua desserts kan je met een voedselallergie of -dieet ook alle kanten op. Surprise, surprise: ik sloot af met de hemelse chocolade crumble. Voldaan en tonnetje rond ging ik na drie uur tafelen de deur uit. P.s. Voor een snelle hap ben je vanzelfsprekend ook van harte welkom, net wat je wil.

Tot slot geef ik graag m’n credits voor het vriendelijke personeel. Bijna on-Amsterdamse service wil ik het noemen, en wat kan ik daar toch blij van worden. Het eten kan nog zo lekker zijn, maar gastvrijheid is toch wel de kers op de taart.

Cheers,

Sharmaine

Over de auteur

Redactie - Sharmaine

Zeg je 'Sharmaine' dan zeg je lekkerbek! Een lekkerbek die houdt van de combi gezond eten en je af en toe lekker laten gaan. Ze is een rasechte zoetekauw, alsof ze de uitvinder ervan is. Guilty pleasure? American pancakes - lekker stapelen - en natuurlijk Tony's! Ze is er zo één die 's avonds in bed al uit kan kijken naar het lekkers van de volgende dag. Keukenprinses, neuh dat wil ze niet zijn, ze is een dankbare eter die zich graag laat verrassen door de kookkunsten van haar vriend(en) of chefkoks!

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: