Borrl Kitchen Amsterdam Oost >> All day-borrel concept tegenover Artis

1
Borrl Kitchen Amsterdam Oost

Borrelen, door de Dikke Van Dale (en mijzelf) gedefinieerd als ‘borrels drinken’. Gezellig samen ‘s avonds een drankje doen, hapje erbij – mij heb je. Maar hoe lekker is het als je ‘s ochtends vroeg dat al kan doen net alsof het borrel o’clock is? Borrl Kitchen Amsterdam heeft het voor je in petto. Ze stonden al een tijd op m’n lijstje om langs te gaan door de goede verhalen die ik hoorde. Gelukkig is het er finally van gekomen om deze overbuur van Artis en niet-zo’n-nieuwe-spot-in-town te bezoeken. 

Borrl Kitchen Amsterdam: borrel erop los!

Zoals gezegd, Borrl Kitchen Amsterdam is niet meer zo’n nieuw culi kiddo. November 2016 heeft de ondernemende Remi Oerlemans de deuren van zijn enige echte eerste restaurant geopend. Wat hem na veel gereis voor zijn werk opviel, is dat er in Amsterdam nergens echt een plek is waar je een all-day borrel experience kan hebben. Want niets zo gezellig als te borrelen, wat jij? Er moest verandering in komen, en zo geschiedde.

Borrelgevoel de hele dag door

Oké heel eerlijk, ’s ochtends hoef je bij mij nog niet met alcohol en vettig borrelgedruis aan te kloppen (uitzonderingen daargelaten met bijzondere gelegenheden haha). Maar wat Borrl Kitchen Amsterdam voor mij zo leuk maakt, is dat Remi borrelen heeft vertaald naar ‘gezellig samen genieten van shareable ontbijt-, lunch- of dinerhapjes onder het genot van (non)alcoholisch drankjes.’ En wil je dat niet, dan ga je lekker voor je eigen bord met lekkers! Mijn +1 en ik gingen als starter van de dag voor dit laatste, omdat we allebei sowieso voor de fluffy pancakes wilden gaan.

En lekker dat ze waren, echt even iets anders dan andere American pancakes. Daarbij bestelden we een kneuterig theetje…rectificatie hip theeconcept, waarbij je je eigen natuurlijke theekruiden uit een reageerbuisje kan halen. Next level dit! Natuurlijk konden we het borrelconcept niet volledig links laten liggen, en gingen we voor een heerlijk glaasje (of drie) alcoholvrije prosecco #bodemdrang. En alsof we nog niet tonnetje rond waren geworden, sloten we af met een cheesecake in weckpot. Tel daar het fijne terras bij op en onze dag begon tóp!

Liever een tafeltje binnen bemachtigen? Ook dat is geen straf. De gemoedelijke setting en gastvrije bediening nodigen je uit voor een borrelfijn moment. Cheers!

Om je helemaal lekker te maken, nog een paar extra foto’s van wat Borrl Kitchen Amsterdam verder voor je uit de kast kan halen.

Photo credits – JustBranding: header, shakshuka // Hugo Potharst: exterieur, flatlay borrelplank

Over de auteur

Redactie - Sharmaine

Zeg je 'Sharmaine' dan zeg je lekkerbek! Een lekkerbek die houdt van de combi gezond eten en je af en toe lekker laten gaan. Ze is een rasechte zoetekauw, alsof ze de uitvinder ervan is. Guilty pleasure? American pancakes - lekker stapelen - en natuurlijk Tony's! Ze is er zo één die 's avonds in bed al uit kan kijken naar het lekkers van de volgende dag. Keukenprinses, neuh dat wil ze niet zijn, ze is een dankbare eter die zich graag laat verrassen door de kookkunsten van haar vriend(en) of chefkoks!

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

granola

Zelf heerlijke, crunchy granola maken

Granola maken stond al een tijdje op mijn ‘wishlist’. ’s Ochtends eet ik graag cruesli, maar het is nogal lastig een variant zonder toegevoegde suiker te ...