Hennequin & To >> Culinair eten en bubbels in de Amsterdamse Pijp

0

Culinair eten, bubbels, bijzonder leuk personeel en een mooi interieur. Het klinkt zo simpel, maar noem maar eens een handjevol zaken op die het allemaal hebben. Juist 😉
Ik kan er weer eentje aan mijn favorietenlijstje toevoegen, en dat is Hennequin & to.

Hennequin & co, zo sprak ik het eerst uit. Tot ik goed naar de leuke uitnodiging in mijn mail keek, en erachter kwam dat er geen co, maar to staat! Eigenaren Pascal Hennequin en Toby Mensink (die ‘to’ komt dus van Toby) runnen sinds een klein jaartje deze zaak op de Ferdinand Bolstraat, en ontvingen mama en mij op de 65ste verjaardag van mam voor een heerlijk diner. Mét bubbels want het was feest.

oesters en bubbels

Nu is het eigenlijk elke avond feest bij Hennequin & to, want je hoeft hier zeker niet jarig te zijn om bubbels te drinken. De familie van Pascal heeft wijngaarden in Frankrijk waar champagne geproduceerd wordt. Aan de bar kregen we naast onze oesters dus een glaasje Hennequin champagne geserveerd, een heerlijk begin!

Ik ben dol op verrassingen, vooral als ze zo uitpakken zoals hier.

hennequin & to

Ik vind het altijd leuk om in restaurants te komen waar de eigenaar zelf op de vloer staat; dan kan je de passie waarmee gewerkt wordt letterlijk voelen. Ook hier was dat zo, ik had echt het gevoel dat iedereen die aan het werk was het met veel liefde deed. In overleg kozen we voor het 4-gangen menu, waarbij we ons lieten verrassen door de chef. Ik ben dol op verrassingen, vooral als ze zo uitpakken zoals hier.

We begonnen met tonijntartaar en burrata. Als ik het zo opschrijf, komt het niet in de buurt bij wat we op het bord hadden liggen. Dat zag er prachtig uit! Van de tonijn waren mooie torentjes gemaakt, met wasabicreme en een gelei van mango ernaast. De burrata werd geserveerd op hazelnoten met heerlijke kruidige olie, en bovenop lag vijg. Daarnaast werd niet 1, maar 2 wijnen geschonken; bij elk gerechtje één. Zo ging het bij alle gangen en dat vond ik cool. De wijn-spijs combinaties waren goddelijk en ook al is Pascal nog in de leer voor sommelier, je merkt dat hij echt liefde voor het vak heeft en een neus voor smakelijke combi’s.

Wat volgde waren de coquilles met morille (rijmt zo leuk) en de varkensprocureur met daarnaast een huisgemaakte paté cannelloni. Het smaakte allemaal top, maar die laatste was zo lekker dat ik er bijna nog een had gevraagd. Met lam ben ik nog wel eens lastig, omdat dat snel een erg sterke smaak krijgt. Niet hier, hier was de lamsrack om te zuigen zo mals en heerlijk zacht van smaak.

hennequin & to

We eindigden het diner met 2 desserts (met wederom perfect bijpassende wijnen) en koffie met huisgemaakte boterkoek. Oke, een extra stukje boterkoek omdat ik er zo enthousiast over was 😉 Ik had me echt geen betere zaak kunnen wensen om met mam haar verjaardag te vieren, alles klopte gewoon. Dit is nou zo’n restaurant die ik aan mensen aanraad als ze me vragen waar je goed en gezellig kunt eten in Amsterdam, mét goede wijn erbij. En die bubbels natuurlijk he, die maken elke avond extra feestelijk =D

bubbels

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: