Toffe wijn van Virgo

0
virgo wine

Een tijdje terug ontving ik een mailtje van Diogo, een Portugese man die naar Nederland kwam om zijn wijn te presenteren. Hij vroeg of ik het leuk vond zijn wijn te ontvangen. Aangezien ik een echt wijnliefhebber ben kon ik hier natuurlijk geen ‘nee’ tegen zeggen! Er blijkt een heel leuk verhaal bij deze wijn te horen welke ik graag met jullie deel.

De naam van het merk is ‘Virgo’ wat ‘maagd’ betekent. Bij dit merk bedoelen ze er vooral ‘blanco mee’, het etiket van de rode wijn is namelijk gedeeltelijk blanco. Er hangt een soort label aan de fles waar je het etiket later op plakt. Wat is nu de bedoeling: wijn smaakt extra lekker als je met vrienden deelt. Vaak heb je een gezellige avond, en tijdens gezellige avonden maak je herinneringen. Je haalt het blanco etiket van de fles, plakt het op het label en dan kan je los! Iedereen schrijft of tekent er iets op wat met de avond te maken heeft. Kreten, plaatjes, tekeningen, het etiket vormt straks de herinnering aan een leuke avond, wanneer de fles al in de glasbak ligt.

torre-do-frade-virgo-tinto-2010-red-wine

Maar het wordt nóg leuker 😉 Virgo vind het leuk als je een foto van het etiket maakt en dit met ze deelt (bijvoorbeeld op Facebook).  Zij verzamelen alle tekeningen en quotes die ze toegestuurd krijgen en maken hier het etiket van de witte wijn van. Met andere woorden: het zou zomaar zo kunnen zijn dat je vanavond iets op het etiket tekent wat volgend jaar op de flessen van Virgo verschijnt!

torre-do-frade-virgo-2011-white-wine-torre-do-frade

Niet onbelangrijk is natuurlijk de smaak. En dat zit wel goed! Zowel de rode als de witte wijn vielen erg in de smaak. De witte Viognier is lekker fruitig en de rode (Syrah, Aragonez, Trincadeira en Alicante Bouschet) heeft een volle smaak door het 10 maanden op hout rijpen.

Foto 31-10-14 21 55 49

Met deze gezelligerds dronk ik de Virgo wijn.

Onze creatie! Het was vrijdag 31 oktober en Halloween, dat verklaart ‘creepy’ en de pompoen 😉

 

Wil je deze bijzondere wijn in huis halen? Hij is slechts bij een aantal Nederlandse slijterijen verkrijgbaar, waaronder Wijnhuis west in Amsterdam en het Gouden Glas in Utrecht.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: