Hallo 2015!!

10
persoonlijk verhaal

Zo! Daar ben ik weer. In verband met een weekje vakantie in Barcelona en een belangrijke school deadline ben ik even een paar dagen van de radar geweest. Omdat ik niet zo’n goede planner ben (zacht uitgedrukt 😉 ) loopt mijn hoofd nog wel eens over van alle dingen die ik moet doen. Toen ik vanmorgen de deadline gehaald had (afstudeerdingetje, duurt lang) ben ik achter mijn laptop gekropen om de boel weer op te pakken. Stapels met mails beantwoorden, afspraken inplannen en een lekker broodje maken en fotograferen.

0d407cd61e754af92d9f11975f2612f3

Het idee was om dit artikel al eerder vandaag online te zetten, maar de kerstlichtjes moesten ook nog opgeruimd worden en oh! daar ging mijn telefoon, en daar moest nog een rekening betaald worden en daar…. nou goed, zo gaat het dus de hele dag. ADHD noemen ze het, en dat is afgelopen jaar bij me ontdekt. Ik heb behoorlijk getwijfeld over of ik het hier zou vertellen of niet. Misschien verbaast het je, maar mensen reageren er nogal eens vreemd op. Best vaak eigenlijk, zeg maar 9 van de 10 keer. Waarschijnlijk is het niet naar bedoeld, maar werkelijk iedereen ‘herkent het’, ‘heeft het ook’ of ‘vind het maar bullshit dat iedereen dit stempel tegenwoordig krijgt’. Ik snap dat iedereen retedruk is, 1000 dingen aan zijn hoofd heeft en soms van alles vergeet. En dat dat heel erg lijkt op wat ‘ik heb’. Ik kan eigenlijk niet zo goed omschrijven wat ik nou precies heb, heb er ook een beetje een hekel aan om ‘iets te hebben’. Ik vond laatst een paar plaatjes aardig treffend zijn:

163b3da3cf29e007b556dad3f4a06fda
5ec0677d55492152a4088365a739393e
faccecab62d36d10a9875acfc2bc0b78

Hoewel ik er altijd behoorlijk luchtig over doe en grapjes over maak is ADHD eigenlijk helemaal niet zo leuk. Er raast een constante storm van compleet ongestructureerde gedachtes door mijn hoofd, ik heb de grootste moeite me te concentreren, kan werkelijk nooit in 1x iets afmaken, maak overal een bende van, ben snel op dingen uitgekeken en maak me tussen alles door ook nog eens druk over of ik het allemaal wel goed doe. Medicijnen wil ik niet eens over beginnen, ik heb één en ander uitgeprobeerd waar ik compleet ‘uit’ van ging, niet meer mezelf was. Die troep gebruiken we dus niet. Gelukkig ben ik altijd positief ingesteld geweest en heb ik na deze 2 alinea’s genoeg gemopperd. Naast een berg belemmeringen brengt deze kortsluiting (want dat is het) ook best een paar goede dingen met zich mee. Zo ben ik onwijs impulsief wat me vaak bij de leukste dingen brengt, is mijn enthousiasme altijd oprecht en voel ik veel dingen aan. Deze zin vond ik op een site: Je doet iets eerder omdat je het wilt, dan omdat het moet. En wat je doet, doe je met hart en ziel. Ik kan me hier compleet in vinden.

e0996d9bbde0db5611613650648ab813

Bloggen is bijvoorbeeld zoiets wat ik met heel veel passie doe. Ontstaan uit (jawel) impulsiviteit en uitgegroeid tot mijn bedrijf. Goodfoodlove is het afgelopen jaar gigantisch gegroeid wat me enorm veel energie, inspiratie en waardering heeft gegeven. Maar ook stress. Huh? Maar je doet het toch zo graag? Absoluut! Maar omdat het zo goed gaat heb ik mezelf een een aantal dingen verplicht. Elke dag iets bloggen, actief zijn op social media, emails zo snel mogelijk beantwoorden etc. Dingen die voor elk ander misschien heel makkelijk gaan, maar wanneer ze zich opstapelen bij mij nog wel eens voor struggles zorgen. Ik ben helemaal geen voorstander van goede voornemens, maar ik wil dit jaar toch wat dingen anders doen zodat het mij meer rust geeft. Goodfood for thoughts noem ik het maar 😉 :

 • Ik blijf schrijven wat ik wil en wanneer ik wil. Als ik een keer een dag mis omdat het met mijn planning compleet in de soep loopt ga ik me daar niet druk om maken. Ik schrijf immers een stuk beter wanneer ik me niet druk maak =)
 • Ik merk dat ik vaak ook beauty dingen (producten, behandelingen etc.) tegenkom waar ik zo enthousiast over ben dat ik er wat over wil schrijven. Ik wilde altijd perse dat er een linkje met eten zou zijn, maar dat ga ik een beetje loslaten. Mijn blog is een weerspiegeling van mij en ik vind het leuk om dingen waar ik enthousiast over ben met jullie te delen. Dat is het grootste gedeelte van de tijd eten & drinken (dat zijn toch wel mijn favo’s hoor!) maar dat kan ook iets in de vorm van beauty zijn. Geen vaste rubriek, maar misschien zo nu en dan een BeautyLove artikel. Ik vind het wel wat.
 • Hetzelfde geldt voor reizen. Ik schreef al eerder over Aruba en over Cambridge maar ik heb nog wat dingen op de plank liggen waar ik jullie ook graag over wil vertellen. Wees niet bang: het gaat heel veel over eten en drinken. Maar ook over andere leuke tips en must-sees. Laten we deze dan maar TravelLove noemen!
 • Zelf vind ik het heel leuk om Smaak van de Week te schrijven. Ik word zo vaak verrast met leuke producten dat het onmogelijk is om overal een apart artikel aan de wijden. Om jullie toch kennis te laten maken met deze producten, en om een kijkje te geven in ‘het blogleven achter de schermen’ wil ik deze rubriek aanhouden. Misschien moet ik het alleen om de week doen, omdat mijn zondag vaak zo vol zit met andere dingen doet dat bloggen er bij inschiet. Ach, we zien wel, chill out 😉

Best een mooi lijstje al zeg ik zelf. Ik heb onwijs veel zin in dit jaar en kijk uit naar wat het me allemaal gaat brengen. Wat ik in 2014 heb mogen doen dankzij Goodfoodlove is echt onwerkelijk, zo leuk allemaal. Ik moet mezelf af en toe echt even knijpen om te beseffen dat dit mijn werk is. Dit is iets wat ik zó leuk vind, wat gevarieerd is, me zoveel voldoening en uitdaging geeft en waar ik nog laaaaaang niet op uitgekeken ben. The perfect job kan ik wel zeggen, en ik hoop jullie in 2015 weer te mogen inspireren met heel veel lekkers!

IMG_4833_ds

Oh nog iets heel belangrijks! Ik vind het altijd mega leuk om reacties/foto’s te ontvangen van mensen die geïnspireerd zijn door mijn blog. Maar ik laat mezelf ook graag inspireren. Dus heb je ideeën/suggesties/tips/wat dan ook, tell me! Dan leer ik jullie meteen ook wat beter kennen =)

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

10 comments

 1. Brenda 5 januari, 2015 at 19:28 Beantwoorden

  adhd of niet …. Kel maar je d’r niet druk om. Je doet t geweldig! Kijk wat je binnen dit jaar allemaal bereikt hebt en er komt vast en zeker meer! Je bent een topper in wat je doet en dat alles vloeit uit door je over enthousiasme! Soms vermoeiend maar ik vind het juist geweldig! Het is je gegund en succes met je goede voornemens

 2. Joke 5 januari, 2015 at 18:45 Beantwoorden

  Dat heb je weer fantastisch geschreven schat, ik ben zo trots om de mama te zijn van zo’n geweldig mooi kind als jij, ga zo door!!!! Love you with all my haert! <3 xxxxx

 3. judith 5 januari, 2015 at 17:13 Beantwoorden

  Heeeeeeeel herkenbaar, ik weet sinds 2010 dat ik ADD heb.
  Slik geen medicijnen, wil ik niet ivm bijwerkingen. Al snak ik er soms wel naar als de onrust mijn hoofd uit rijst!

  • judith 5 januari, 2015 at 17:15 Beantwoorden

   Oh ik mis de helft van mijn reactie….
   Ik probeer dus met gezonde voeding, beweging, structuur en regelmaat alles een beetje onder controle te houden…. dit gaat met ups en downs maar het gaat wel

 4. Inge Jill 5 januari, 2015 at 16:49 Beantwoorden

  Heerlijk om te lezen en juist doordat je de blog gesaust hebt met eenpersoonlijke note vind ik hem super ook te lezen! Echt als jij 🙂
  Er zitten ook hele herkenbare dingen tussen leuk dit te weten/ lezen
  Ik heb zelf ook een food blog en ik ben in een ‘ Jazzy kinda state of mind ‘ zeg ik altijd maar ook met het schrijven op mijn blog… ook lang niet iedere dag.. en soms juist een aantal keren per dag via social media..;-) ik vond het altijd maar knap van bloggers dat artikelen er zo uit rolde iedere dag weer.. ik vind het altijd weer leuk om nieuwe artikelen te lezen bij je van lekkere recepten tot pers event’s en hotspots altijd inspirerend! en je teksten zijn uitnodigend te lezen. Keep up the good work! 🙂 ik ben zeker fan!

 5. Bianca 5 januari, 2015 at 16:44 Beantwoorden

  Kan me wel iets bij voorstellen, die honderd duizend dingen in je hoofd. Ik heb bijvoorbeeld als 20 dingen open staat in word, zo irritant, wordt er onrustig van =D En scriptie stress, blijft altijd in je achterhoofd zitten! Mooie doelen heb je op geschreven toch! Lekker doen waar je blij van wordt!

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: