WINACTIE | Rijstmelk, is dat echt lekker?

33
rijstmelk

Rijstmelk. Volgens mij zijn er veel  mensen die er een vies gezicht bij trekken omdat het misschien niet heel aantrekkelijk klinkt. Smaakt het dan naar rijst? En is het niet weeïg? Nee en nee =) Het smaakt fris en neutraal en heeft geen romige structuur dus is absoluut niet weeïg. Naast rijstmelk bestaat er ook havermelk, amandelmelk of notenmelk.

Er is al een tijd een grote koemelkdiscussie gaande: het is alleen voor kalveren, het is slecht voor je versus mensen hebben het nodig, je botten worden er sterk van en ga zo maar door met de argumenten.

Untitled

Speltpannenkoeken gemaakt met rijstmelk, very jummie

Ik heb ervoor gekozen om geen koemelk meer te drinken en ik merk dat mijn buik er heel erg blij mee is. Ik hoor je denken: maar er zijn toch recepten waar je écht melk voor nodig hebt? Jep, en dan gebruik ik rijstmelk =D en dat proef je niet!

RICE DREAM logo OL

Ik schrijf dit zeker niet om je ervan te weerhouden om koemelk te drinken, maar wel om over de pluspunten van plantaardige melk te vertellen:

De Dream dranken gemaakt van rijst, haver, amandelen of notenmix zijn 100% plantaardig en bevatten dus geen lactose of koemelkeiwit. Daarom zijn ze ideaal voor mensen met lactose-intolerantie of koemelkeiwitallergie. En er is nog méér goed nieuws. In tegenstelling tot sojadranken zijn onze Dream dranken arm aan proteïnen en dus ook perfect geschikt voor personen met een laagproteïnendieet. Ze bieden bovendien ook een ideale oplossing voor mensen die allergisch zijn aan de eiwitten in soja.

4 verpakkingen

Ben je benieuwd naar de producten van Dream en wil je ze zelfs eens uitproberen? Ik mag maar liefst 10 lezers blij maken met een pakket! Ik heb zin in een anders-dan anders actie dus ik heb iets geks bedacht. Laat een reactie in de comments achter met antwoord op de volgende vraag: “Stel je voor rijstmelk kwam wel van de koe, hoe zou die koe dan heten?” 

Laat je vooral inspireren door Disney, je eigen fantasie of je buurvrouw 😉 en vul een geldig email adres in, de winnaars krijgen van mij een mailtje. Succes!

ea02edf7-7b87-4e0a-ad4e-c779eb9ea0641

 

 

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Kroon op het Werk en Rice Dream

Over de auteur

33 comments

 1. Frans Loos 5 augustus, 2014 at 12:22 Beantwoorden

  Ik gebruik al jaren geen koemelk meer, maar sojamelk. Ook hartstikke lekker en gezond. Koemelk is voor de mannen helemaal niet goed. Het kan de kans op prostaatkanker verkleinen. Maar bovenal vind ik sojamelk echt lekker als je geleerd hebt dit te drinken. Ik zou graag meedoen met de prijs om rijstemelk uit te proberen. Ben benieuwd.

  En hoe zou het heten als rijstemelk van de koe komt? Dit kan natuurlijk niet, maar dan zou ik zeggen: Rijstmelk van de koe!

 2. Elisa 1 juli, 2014 at 15:11 Beantwoorden

  Ik ga helemaal uit mijn dak met rijstmelk van grote klasse, heerlijk om zowel anderen als mezelf mee te verrassen. De prijs, Rice Dream rijstmelk, die kans is helaas super klein, maar met http://www.goodfoodlove.com op mijn beeldscherm, heb ik toch ook al het gevoel een heerlijke winnares te zijn!

 3. Arethea 25 juni, 2014 at 00:45 Beantwoorden

  De koe kan dan Riko de rijstkoe heten. In het Engels word dat dan Ricow the Rice Cow (klinkt wel iets beter).
  Ik ben zeer benieuwd naar deze verschillende smaken.

 4. fany van hemelen 24 juni, 2014 at 20:48 Beantwoorden

  Mijn koe heet gewoon Happy want gebruik Rice Dream en Oat Dream al voor van alles en nog wat van drank tot brood en weet zeker gezond,goed verdraagbaar en voor een groot publiek . Deze koe brengt de oplossing om terug “Happy” te leven….

 5. Jacqueline 24 juni, 2014 at 20:21 Beantwoorden

  Condoleezza! Naar Condoleezza Rice de voormalige amerikaanse veiligheidsadviseur. Wij willen graag gezonde en veilige melk, rijstmelk dus!

 6. marja 24 juni, 2014 at 15:21 Beantwoorden

  Jasmijn
  Omdat dat een heerlijke licht zoete rijstsoort is en omdat jasmijn voor wit ( en dus puur) staat en verder is het gewoon een prachtnaam voor een prachtbeest!

 7. Evelien 24 juni, 2014 at 14:39 Beantwoorden

  Lassie!
  Misschien dat ik dan ruzie krijg met de meneer van de lassierijst, maar dat zien we dan wel weer:)
  Lekkerlekker, van Lassie!

 8. claudia 24 juni, 2014 at 13:13 Beantwoorden

  Rafiki de wijze rijstmelk koe =) (Rijstmelk, dát is pas echt goed voor je ;-)) haha xx

  ik gebruik vaak soja of amandelmelk ben wel benieuwd naar rijstemelk, had idd precies dat idee wat je omschrijft.. dat t weeïg is en naar rijst smaakt haha..

 9. Lillian 24 juni, 2014 at 11:33 Beantwoorden

  Ricy Bella, zou de koe heten 😉

  Ik ben er sinds een tijdje achter dat ik een lactose intollerantie heb, dus ben volop aan het proberen. Lijkt me lekker om deze ook te proberen.

 10. Marjolein Redjosentono 24 juni, 2014 at 11:23 Beantwoorden

  De koe zou heten “de koe zonder gedoe” .

  ik vind s,ochtens een bord havermout met rijstmelk heerlijk.
  echt een goede start van de dag!

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: