Aubergine pizza’s van Lyvre

5

Deze maand doe ik voor het eerst mee aan de Foodblog Swap. Als je meedoet aan de Foodblog Swap word je gekoppeld aan een ander foodblog waarvan je dan een recept uitkiest en dat gaat maken. Ik kreeg het blog van Lynn Vrenken toegewezen: Lyvre.

Ik had zin om eens iets anders te maken dan lunch of diner, dus ik koos voor de aubergine pizza’s. Dit zijn supergezonde hapjes waar geen pizzadeeg aan te pas komt. Wij aten bij het avond eten (en wat overbleef de volgende dag als lunch) maar ze zijn ook perfect geschikt als gezond en heel erg lekker borrelhapje.

Untitled

Lynn vermeldt er op haar site bij dat het recept vegetarisch, paleo, gluten vrij, lactose vrij en geschikt voor de voedselzandloper is. Laat je niet afschrikken door deze termen, het is vooral heel erg lekker, trust me. 

Untitled

Dit heb je nodig:

Oven op 180C

Ingrediënten:

1 grote aubergine – klein blikje tomatenpuree – paprika – (kastanje) champignons – zwarte olijven (ik koos voor Kalamata olijven) – feta (of Parmigiano-Reggiano, zoals ik gebruikte)

Untitled

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor. Snijd de groenten in hele kleine stukjes. Snijd de aubergine in plakken van zo’n halve centimeter en besmeer ze met een laagje tomatenpuree. Nu kan je de ‘pizza’s’ gaan beleggen met de groenten. Je kan zelf natuurlijk eindeloos variëren in de groenten die je gebruikt. Een uitje en knoflook erbij, wat fijngesneden artisjok, courgette… noem maar op! Ik heb er nog wat bieslook overheen gestrooid maar je kan natuurlijk ook voor peper en zout of italiaanse kruiden kiezen.

Leg er wat fijngebrokkelde feta bovenop en plaats ze 15 – 20 minuten in de oven.

Klaar! Snel, makkelijk en gezond, daar houden we van 😉 Eet smakelijk!

Untitled

 

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

5 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: