Healthy caesar salade met kalkoen en sugarsnaps

3
caesar salade

Op het moment dat dit artikel online verschijnt zit aan mijn eerste detox sapje en is het recept dat je zo dadelijk gaat lezen mijn laatste vaste voedsel voor de komende drie dagen. Call me crazy, maar ik heb altijd eens een sap detox willen doen. Omdat die van Juizs maar 3 dagen duurt durf ik het aan. Een volle week nergens op kauwen zie ik namelijk niet helemaal zitten 😉

Eigenlijk had ik vorige week al willen beginnen, maar ik bedacht me iets te laat dat je twee dagen voor je met de sapjes begint moet afbouwen. Alcohol en cafeïne worden tijdens deze dagen overgeslagen, net als rund- en varkensvlees. Met twee dagen vol aan de BBQ was het dus niet zo’n goed idee om cold turkey aan de detox te beginnen. De afgelopen dagen is het me echter wel gelukt, mede dankzij de inspiratie die Juizs me gaf in hun afbouw e-book, waar een aantal heerlijke en gezonde recepten in staan. Als lunch koos ik voor mijn eigen verse van een pompoensoep en ’s avonds maakte ik de ‘caesar salad new style’ uit het e-book.

Alhoewel Tigon niet gaat detoxen at hij ook mee: het is namelijk een mega lekkere salade. Doordat er sugarsnaps en tomaat bij zitten is hij wat meer aangekleed dan de klassieke caesar salad en dat maakt het een top avondmaaltje. Ook perfect geschikt wanneer je liever geen of minder koolhydraten eet trouwens =)

caesar salade

Dit heb  je nodig:

Pan | koekenpan | staafmixer met hakmolen

Ingrediënten:

2 kalkoenfilets |romaine sla bladeren | bakje sugar snaps | 2 eieren hardgekookt in 6 partjes (ik gebruik daar een eiersnijder voor) | 2 trostomaten | krullen verse Parmezaanse kaas | 1 eetlepel kappertjes | peper & zout | 1 tl. Bob’s garden kruiden van Simply Spices (je mag ook eigen kruiden kiezen, bijvoorbeeld oregano)

Dressing:
10 rauwe cashewnoten | 3 eetlepels olijfolie extra vergine |  2 theelepels balsamico azijn |
1 eetlepel Worchester saus

Zo maak je het:

Snijd de kalkoenfilet in reepjes en roerbak deze in een wok of koekenpan gaar. Maak de sugar snaps schoon en blancheer ze in een pannetje met kokend water voor 2-3 minuten.

Was en snijd de tomaat in stukjes en zet twee borden klaar. Verdeel de slabladeren, tomaten en sugar snaps over de borden. Leg de stukjes gebakken kalkoenfilet en ei partjes op de sla. Maak in een staafmixer met hakmolen de dressing van de noten, olijfolie, worchestersaus en balsamico azijn. Garneer de salade met wat kappertjes en Parmezaanse kaas en maak af door de dressing er overheen te sprenkelen. Enjoy!

Over de auteur

3 comments

  1. Natachja 17 juli, 2015 at 16:43 Beantwoorden

    Ik zou je graag willen vragen hoe ging de detox van Juizs?

    Juizs of Uzuma??
    ik vind het best lastig om te kiezen.

    Groetjes Natachja

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: