Ad

Move! Motivatie & tips om lekker te gaan bewegen

0
kelly camfferman

Mensen vragen mij best wel vaak hoe het kan dat ik zoveel eet en toch dun blijf. Daar heb ik inmiddels een goed antwoord op gevonden: 1: ik eet niet heeeeel veel en 2: ik ben niet dun. Dik ben ik ook zeker niet, maar dun is wel echt een rot woord. Noem het dan slank, met borsten en billen ofzo 😉

Foto 28-05-15 11 02 13Maar ik eet wel graag. En lekker. En ik drink ook graag een wijntje. En ik kan me voorstellen dat er veel mensen zijn die graag en lekker eten én graag een wijntje drinken die op een gegeven moment wat minder strak in hun vel gaan zitten en zich daar niet lekker bij voelen. Ik kan je vertellen: dat heb ik ook wel eens. Best wel vaak eigenlijk, als het weer eens uit de hand gelopen is met het aantal borrels waar ik in een week ben geweest en me te buiten ben gegaan aan de oh-zo lekkere hapjes. Maar ik heb er een oplossing voor gevonden! Het zal je misschien verbazen, maar het is een stuk makkelijk dan je denkt: bewegen.

Je leest het goed: bewegen. Dat is even een iets ander woord dan sporten: een woord dat aardig wat mensen toch een beetje tegenstaat. Want sporten, ‘dat kan ik niet’/’hou ik niet van’/’heb ik geen tijd voor’ etc. Allemaal mooie excuses natuurlijk, maar we weten allemaal dat je met alleen goed en gezond eten er niet komt. En met alleen sporten trouwens ook niet. Abs are not just made in the kitchen!

finish-fit-fitness-fitspo-Favim.com-492876

Goed. Bewegen dus. Het lijkt een stuk lastiger dan het is, maar je moet het langzaamaan in je levensstijl verweven en dan zal je er na een tijdje achter komen dat je niet meer zonder wilt of kunt. Ik heb vroeger altijd wisselend op verschillende soorten dansen gezeten omdat ‘ik niet van sporten hield.’ Me niet beseffende dat je met dansen meer beweegt dan met bepaalde sporten en dat het dus hartstikke goed voor je is. Wat ik hiermee wil zeggen is: zoek iets dat je leuk vindt. Inmiddels vind ik sporten wel heel erg leuk, maar het heeft even geduurd tot ik iets vond wat me niet verveelt en ik dus langere tijd volhoud. Laatst sprak ik een vriendin die bezig is met afvallen, maar ontzettend moeite heeft met het vinden van een sport die ze leuk vindt en dus kan en wil volhouden.

Ik heb wat tips op een rijtje gezet die mij heel erg hebben geholpen, en jou misschien net dat laatste zetje geven om jezelf te motiveren lekker te gaan bewegen:

 • Kies iets dat je écht leuk vindt. Dat kan in principe alles zijn, zolang je maar lekker beweegt
 • Kijk eens of er een personal trainer bij jou in de buurt is met wie je een klik hebt. Ik sport sinds een jaar elke week een uur met Mario. We doen elke week andere oefeningen en ik vind het nog steeds mega leukModelworkout-401
 • Trek een toffe outfit aan waar je je lekker in voelt en waar je goed in kunt bewegen. Laten we eerlijk zijn: je voelt je toch net wat lekkerder in kleding die je mooi staat en goed past en het maakt het gewoon extra leuk
 • Geef niet op: het is niet erg als het in het begin niet goed gaat, iedereen heeft tijd nodig om op te bouwen
 • Vooral in de zomer is het heerlijk om na het eten een wandeling te maken. Fijn bijkomend voordeel is dat het ook nog eens goed voor de spijsvertering is
 • Doe het samen: zoek een sportmaatje met wie je gezellig samen kunt trainen. Dan heb je meteen een stok achter de deurG1210706
 • Zwemmen (op vakantie) is ook bewegen!
 • Denk er niet teveel bij na en ga gewoon. Dansen, wandelen, fietsen, het maakt niet uit wat en het maakt niet uit hoe lang. Je zult zien dat je je daarna beter voelt, en dat is waar je het voor doet
 • Werk naar een doel toe. Wil je graag strakker worden, of bijvoorbeeld spieren opbouwen? Het werkt motiverend om naar een doel toe te werken en progressie te zienFoto 26-06-15 10 28 03
 • Hou je activiteit bij, dit kan met een app zoals Runkeeper. Als je hem in een handige band om je arm doet kan je er zelfs mee rennen. Ik heb er eentje met mijn eigen logo erop, van Van Helden
 • Wil je helemaal losgaan met eigen ontwerpen kan je ook voor een sporttas, Dopper of ander artikel met je eigen bedrukking kiezen. Ik ben zo blij met mijn Goodfoodlove canvas tas en fles! Extra handig ook in de sportschool, het is meteen duidelijk welke van mij is =)

Foto 26-06-15 10 31 33 Wil jij ook leuke gadgets met jouw eigen bedrukking? Van Helden heeft naast flessen en tasjes een gigantisch assortiment met leuke spullen waar je bijvoorbeeld je eigen logo op kunt laten zetten. Wanneer je deze zomer bestelt krijg je €20,- korting op een product met opdruk. Als dat het sporten niet leuker maakt!

disclaimer Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met van Helden  

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: