Dim Sum Now

0

Voor wie het nog niet ontdekt heeft….. in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam zit een nieuw restaurantje, genaamd Dim Sum Now. Het concept werd eerder dit jaar toegepast in een foodtruck op festivals en bleek zo’n succes te zijn dat de foodtruck werd ingewisseld voor een restaurant. Niet getreurd:wie weet hebben ze volgend jaar wel weer een foodtruck voor op festivals.

kma_foto-1722 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron foto: Lavinia Cooks

Het geheim van Dim Sum Now is dat er dim sum gemaakt wordt zonder Ve-tsin. Ve-tsin is een smaakversterker die veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken. Om de dim sum gezonder te maken is samen met een Chinese familie een formule ontwikkeld waardoor er alleen nog maar natuurlijke smaakversterkers gebruikt hoeven te worden. Healthy!!!

IMG_4289

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dim sum is een opkomende trend in de Nederlandse horeca, en natuurlijk werd dit ook door de Horecava opgepikt. Bij het Aziatisch Paviljoen kan je je deze Aziatische hapjes dan ook goed laten smaken. Wij denken dat veel zaken de trend gaan oppikken en dat we binnenkort op veel plaatsen dim sum kunnen eten. Maar hoe wordt het nu precies bereid?

Dim sum wordt gestoomd. Het voordeel van stomen van eten is dat het gezond, lekker en snel klaar is. Zeker voor de stedelingen, die vaak gehaast leven, is dim sum ideaal voor de lunch of tussendoor. En zeg nou zelf; het ziet er toch ook nog eens super leuk uit in zo’n bamboemandje en op een bamboeblad?!

IMG_4287

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er staan verschillende hapjes op de menukaart van Dim Sum Now, zoals dumplings en gyoza. Dumplings worden alleen gestoomd en gyoza’s worden na het stomen nog even op de bakplaat gelegd. Beide zijn met vijf verschillende vullingen te verkrijgen; varken, kip, eend, vis en vegetarisch. Verder zijn er sidedishes, zoals edamame boontjes en zeewiersalade. Daarnaast zijn er specials als de Shanghai Bun, BBQ Bun, Sweet Custard Bun en de Lotus Leaf Wrap.

IMG_4291

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terwijl ik dit schrijf, moet ik eerlijk zeggen dat ik zoveel trek krijg in dim sum dat ik ondertussen stiekem heb gebeld met Dim Sum Now om over een half uur een bestelling op te halen.

Voor wie geen zin heeft om de deur uit te gaan, kan Dim Sum Now sinds december ook thuisbezorgd krijgen. Er is zelfs een mandje te verkrijgen om thuis te stomen. Leuk voor met vriendinnen of je date!


Heb jij al eens dim sum gegeten? En zou je het graag bij meer horecazaken zien?

Over de auteur

Redactie - Robyn

Uit eten gaan, reizen of een combinatie ervan: dat zijn de dingen die Robyn het liefste doet! Ze houdt zich bezig met de marketing achter Goodfoodlove, bezoekt events en brengt daar smakelijk verslag van uit.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: