Kerst 2013 | Trends in decoratie en eten

3

Tijdens de kerstspecial avond van Hello Fresh vertelde Wilma Tichelaar van I for Inspiration ons over de kersttrends van 2013. Ze had allemaal mooie plaatjes verzameld, van home decoratie tot families tot kerstdiners, er kwam van alles langs. Wat home decoratie betreft sprak niet alles me aan, zo’n kale, takkerige boom die aan het plafond hangt zoals je op het plaatje ziet zal je niet snel in mijn huis tegenkomen. Maar hé, gelukkig heeft iedereen zijn eigen smaak en zullen veel mensen mijn smaak (mijn vriend noemt me altijd gipsy haha) ook maar niks vinden.

Untitled

 

Het leuke van mijn eigen blog is natuurlijk dat ik lekker mag schrijven wat ik leuk vind, dus dat ga ik ook doen!

De DIY – doe het zelf – trend vind ik een hele leuke! Aan de ene kant vieren we kerst heel uitbundig en aan de andere kant (het blijft natuurlijk crisis) houden we het klein en bij onszelf, met de daarbij behorende zelfgemaakte decoraties. Op Pinterest maakte ik een GoodChristmasLove bord aan waar ik plaatjes die ik leuk vind verzameld heb, als je het leuk vindt kan je het hier bekijken. 

e7b3b69c8bdae68c4e4724d54ab70c71

 

Trendwatcher Romeo Sommers geeft zes trends voor deze kerst die mij erg aanspreken:

 

  • Ondanks de crisis wordt kerst dit jaar uitbundig gevierd, rijk en overdadig
  • Oude objecten worden met nieuwe gecombineerd: denk aan nieuwe borden, met je oude, sjieke bestek en de geërfde kandelaar van oma
  • Deze kerst hoeft het niet allemaal perfect te zijn, het moet persoonlijk zijn
  • ‘De tijd van ik wordt vervangen door de tijd van wij’: we willen het graag samen met familie en vrienden vieren
  • Kleuren voor kerst dit jaar zijn wit, zilver, goud en vooral koper (‘vanwege de warme gloed’). Kerstmis is en blijft een traditioneel feest dus naast wit en zilver is rood ook een belangrijke basiskleur
  • Dit jaar is het ook de trend om dingen zelf te maken, zoals bloemstukken op tafel en glazen kerstbollen met daarin bloemstukjes

kerst

 

Deze vond ik tussen mijn kerstfoto’s van 2 jaar terug. We hadden net een christmascracker opengemaakt haha vandaar die gekke bekkies 😉

Last but not least (dit mag natuurlijk niet ontbreken op mijn blog) de eettrends! Volgens onderzoek in opdracht van Plus supermarkt koopt 70% zijn boodschappen bewust, door bijvoorbeeld van te voren lijstjes te maken en te bedenken wat er gekocht gaat worden. Daarnaast eet 89% thuis met/bij familie en vrienden.

Als de consument zou mogen kiezen, dan schuift 24% aan bij een gourmettafel. Zeker voor gezinnen met kinderen blijft gourmetten een favoriete bezigheid. Van de vrouwen heeft 17% een voorkeur voor zalm als hoofdgerecht; van de mannen slechts 12%. Bij de mannen kiest 16% voor een hazenrugfilet, tegenover 12% van de vrouwen. Verder blijft de keuze met de kerstdagen toch vooral klassiek, met een varkenshaasje, biefstuk of kalkoen. En daarbij laat 50% zich inspireren door de smakelijke, gemakkelijke of verrassende recepten uit de magazines en voor ruim 40% van de ondervraagden zijn de adviezen en tips van de supermarkten leidend.

Gourmet, zalm en haas dus. Ik maak dit jaar dit Italiaanse kerstmenu van de waanzinnig leuke site Chrismaholic. Schiet je al in de stress bij de gedachte aan kerst, koken en een huis vol? Check hier wat leuke tips voor een relaxte kerst.

kerstpoezen

 

Mijn eigen kerstengeltjes Ziggy en Marley

Wat gaan jullie deze kerst op tafel toveren? Ik ben heel benieuwd!

Merry Christmas!

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: