GoodFoodSwap met Mind your Feed | Vis feest

1

Het is weer tijd voor de GoodFoodSwap met Reny van Mind Your Feed. We kozen een recept voor uit, kookte dit en schreven hierover voor elkaars blog. Hier zie je wat Reny de vorige keer voor lekkers maakte. Dit keer kreeg de swap een bijzondere wending…

In oktober was het Good Food maand op Mind Your Feed en schreef ik een review over GoodFoodLove. Het contact met Kelly dat daarop volgde resulteerde al in een eerdere GoodFoodSwap, maar nog hadden we geen genoeg van elkaar! Kerst is in aantocht en het leek ons leuk om een speciale kersteditie te doen. We wisselden net als vorige keer recepten uit en wensten elkaar veel succes.

Wat Kelly niet wist, was dat ze mij voor een enorme uitdaging had gesteld! Het recept dat zij mij had gegeven was afkomstig van een prachtig blog, maar viel qua ingredienten niet helemaal in mijn straatje. Ik heb niets tegen Kelly gezegd, de uitdaging ging ik graag aan en dus heb ik het recept dat ik kreeg helemaal naar mijn eigen idee ingevuld.

DSC00671
Om je een idee te geven, het originele recept komt van Hap en Tap en bevat naast witte vis (waar ik enorm gek op ben!) tomaatjes en avocado. En daar begon mijn uitdaging. Want ik ben waarschijnlijk een van de weinigen in Nederland die niet van tomaten én van avocado houd. Waarom? De smaak en textuur van beide ingredienten is niet aan mij besteed. Ook ben ik met de Kerst liever niet al te lang in de keuken bezig, ik ben liever bij mijn geliefden en hou er dus van als mijn gerecht redelijk snel op tafel staat. Creatief als ik ben, heb ik een prachtig – aangepast- kerstgerecht gekookt en dat recept deel ik graag met jullie:

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram witte vis (bijv. dorade, goudbrasem, of gekweekte panga of tilapia) – 1 puntpaprika – 1 bakje kastanje champignons – 1 volkoren boterham – 1 flinke bos verse basilicum – 2 teentjes knoflook – Olijfolie – 50 gram geraspte kaas – Peper – Grof zout – Oregano

Nodig:

Keukenmachine – oven – bakplaat -siliconenmatje – grillpan

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe in de keukenmachine de bos basilicumblaadjes, knoflook en parmezaanse kaas en maal dit goed fijn. Doe er steeds kleine scheutjes olijfolie bij, totdat je pesto de gewenste dikte heeft.

DSC00674

Snij de puntpaprika in 4 kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in dunne reepjes en leg deze op het siliconenmatje op de bakplaat. Borstel de kastanje champignons schoon en snij deze in dunne plakjes en leg deze ook op de bakplaat. Maak van de boterham dunne reepjes en snij deze vervolgens in dobbelsteentjes. Ook deze mogen op de bakplaat. Sprenkel vervolgens wat olie over de paprika, champignons en brood-dobbelsteentje. Doe er ook wat peper, grof zout en oregano overheen.

Zet de oven op de grillstand en schuif de bakplaat in de oven. Laat de paprika, champignons en broodcroutons ongeveer 10 minuten grillen.

Zet de grillpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Bestrooi de witte vis met wat peper en zout naar smaak en bak de vis in de grillpan – op laag vuur – in een minuut of 10 gaar. De vis is gaar als deze uit elkaar begint te vallen. Laat het niet zover komen, want je wilt mooie stukken op je bord. Zorg dus dat de vis niet over gaar wordt.

Dan de bordschikking: doe per bord ongeveer 125 gram witte vis. Het mooiste is als je hier 2 kleine stukjes voor gebruikt en 1 wat groter stukje. Leg de 2 kleine stukjes vis op een bord maar laat wat ruimte ertussen. Hiertussen leg je een aantal reepjes paprika. Leg vervolgens het grootste stuk vis bovenop. Strooi daarna de gegrilde kastanje champignons en de broodcroutons over de vis en de rest van het bord. Leg aan de zijkanten een toefje pesto.

Om dit heerlijke bord met vis tot een volwaardige kerstmaaltijd te maken, koos ik ervoor om de vis te serveren met spelt-tagliatelle. Daarbij serveerde ik geglaceerde worteltjes. Een mooi recept daarvoor kun je hier vinden.

Ik wil jullie een ontzettend mooie kerst toewensen! Eet gezond en lekker, geniet van de mooie mensen om je heen, wees dankbaar voor al het moois dat op je pad gekomen is en heb vooral veel plezier!

Veel liefs en een gezonde groet, Reny

www.mindyourfeed.nl

 

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Garnalen lente-ui dumplings

Zoals je hier kunt lezen ben ik aan de slag gegaan met de Dumpling Cube. Ik heb zomaar iets geprobeerd, maar dit was zo lekker ...