De leukste foodfestivals voor dit lange weekend

0
foodfestivals hemelvaartsweekend

In het Hemelvaartweekend van 5, 6,7 en 8 mei wordt Nederland één groot eetfestijn met het enorme aanbod aan foodfestivals. En terecht! Want wat is er leuker dan met je vrienden genieten van lekker eten en drinken in het zonnetje? Precies.
Ik heb daarom alle foodfestivals voor je op een rijtje gezet. Zo ben jij onder de pannen en ben je verzekerd van een mooi lenteweekend! Geniet ervan!

Yummya visual

Yummya

De Jaap Eden ijsbaan wordt omgetoverd tot eetparadijs! Dit streetfoodfestival vindt voor de eerste keer plaats en staat in het compleet teken van The garden of Eden. Door een thema toe te voegen onderscheid dit festival zich van de andere foodfestivals. Het terrein is opgedeeld in vier verschillende werelden: Eden, Adam’s Apple, Eve’s Kiss en Forbidden Fruits. Ook is er een silent disco om de calorieën er af te dansen.

Wanneer: 5 t/m 8 mei van 11.00 tot 23.00 uur. Op zondag tot 21.00 uur.
Waar: Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam.
Entree: tot 19.00 gratis entree daarna € 3,00 per persoon. Op zondag de hele dag gratis toegankelijk.

Website: yummya.nl

trek

Trek

Trek is in trek, want deze lente en zomer toert de trek karavaan door 9 verschillende steden. Naast een groot aanbod foodtrucks krijgt creatief talent de kans om hun kunsten te tonen in de BurgeRmeesterkamer. Met veel live-muziek en theatervoorstellingen is het foodfestival voor jong en oud. Check de website om te lezen wanneer de foodtrucks bij jou in de buurt staan. Tijdens het Hemelvaartweekend staat Trek in Rotterdam.

Wanneer: 6 t/m 8 mei van 12.00 tot 23.00 uur. Op zondag open tot 22.00 uur.
Waar: Roel Langerakpark in Rotterdam.
Entree: gratis.

Website: festival-trek.nl

van die dingen die gebeuren

Van die dingen die gebeuren

Je herkent deze avonden vast wel: je gaat de deur uit voor één drankje met een vriend en voor je het weet ben je 2 flessen wijn verder en heeft je complete vriendengroep zich bij jullie aangesloten. Die dingen gebeuren… en dat is waar het bij dit foodfestival om draait; met een goed gezelschap genieten van lekkere hapjes en drankjes.

Wanneer: 6 & 7 mei van 13.00 tot 22.30 uur.
Waar: Binnenvaartweg in Terneuzen.
Entree: gratis.

Website: vandiedingendiegebeuren.nl

gezellige zaken

Gezellige Zaken foodevent

Gezellige Zaken is een evenement waarbij vele restaurants in Den Bosch kleine gerechten voorbereiden en zich op die manier presenteren aan de bezoeker. Ieder restaurant heeft een eigen kraam. De gerechtjes kosten maximaal € 6,00 per stuk. Zo kun je lekker veel proeven.

Wanneer: 6 t/m 8 mei. Op 6 mei van 17.00 tot 23.00 uur. Op 7 en 8 mei van 15.00 tot 23.00 uur.
Waar: Uilenberg in Den Bosch.
Entree: gratis.

Website: www.gezelligezaken.nl

fonteyn festival

Fonteyn festival

In Utrecht kunnen de wijnliefhebbers zich melden op wijnfestival Fonteyn. Je vindt er meer dan 80 verschillende soorten wijnen, lekkere hapjes en live-muziek. Wil jij je wijnkennis wat bijspijkeren? Schrijf je dan nu alvast in voor een proeverij op hun website. Er zijn verschillende wijn/spijs arrangementen te boeken.

Wanneer: 6 t/m 8 mei. Op 6 mei van 17.00 tot 01.00 uur. Op 7 mei van 14.00 tot 01.00 uur en op 8 mei van 14.00 tot 23.00 uur.
Waar: Janskerkhof in Utrecht.
Entree: gratis.

Website: fonteynfestival.nl

foodfestivals

Overige foodfestivals

Amsterdam Kookt
Wanneer: 5 t/m 8 mei van 13.00 tot 23.00 uur.
Waar: Olympisch stadion in Amsterdam.
Entree: gratis.

Big Taste Festival
Wanneer: 5 t/m 8 mei, tijden nog onbekend.
Waar: Damsterplein in Groningen.
Entree: gratis.

Foodiefest
Wanneer: 5 t/m 8 mei. Het festival begint op 5 mei vanaf 13.00 uur.
Waar: Koemarkt in Purmerend.
Entree: gratis.

Foodtruckfestival Voedertijd
Wanneer: 5 mei van 12.00 tot 22.00 uur.
Waar: recreatiepark Hulsbeek in Oldenzaal.
Entree: gratis.

Foodfestival Foodstoet
Wanneer: 6 t/m 8 mei. Op 6 mei van 15.00 tot 00.00 uur. Op 7 mei van 12.00 tot 00.00 uur en 8 mei van 12.00 tot 21.00 uur.
Waar: Anton van Duinkerkenpark in Bergen op Zoom.
Entree: gratis.

Over de auteur

Redactie - Jantine

Jantine is - zoals het een echte foodlover betaamt - gek op alles wat met eten en drinken te maken heeft. Daardoor is ze altijd op de hoogte van de laatste foodtrends, de nieuwste restaurants en de lekkerste recepten. Zelf staat ze ook het liefst in de keuken om een nieuw gerecht uit te proberen. Naast koken en uit eten gaan is ze gek op reizen, fitness en hardlopen.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: