Live blog vanaf Taste of Amsterdam | De lekkerste looproute

2

Wat een feestje! Gisteren en vandaag ben ik aanwezig op Taste of Amsterdam, hét culinaire evenement van Amsterdam. Zoals ik al liet weten via de Facebookpagina heb ik speciaal voor jullie een looproute gemaakt die je langs de lekkerste plekjes op Taste brengt.

Let get it started!

P1020086
Welkom op Taste! Koop je muntjes meteen hier, dan kan je vanaf het begin al genieten van al het lekkers

P1020090
Allereerst is er een marktje waar ook mijn favoriete bakker Edwin Klaasen aanwezig is met zijn heerlijke brood. Proef zeker zijn ‘strakke billen brood!’

P1020091
Ook aanwezig op de markt: Deli Bugs , die snoepjes verkopen met, jaja, insecten! Ik heb me er niet aan gewaagd. Wie durft wel?

P1020094
Zoals jullie al op mijn Instagram hebben kunnen zien ben ik gek op vers sap uit mijn slowjuicer. Frecious slowjuice verkoopt supervers sap (zonder toevoegingen!) om mee te nemen. Mijn favoriet? De groene variant!

P1020095
Verder verkrijgbaar op de markt: heerlijke olijfolies, pata negra ham, cupcakes, kokosballen en ga zo maar door. Zeker een bezoekje waard!

P1020096
Bij het ‘Lekkere Wijntips Theater’ drink je uiteraard lekkere wijnen. Maar ook alcoholvrije wijn en cocktails met wijn.

P1020098
Hoe leuk zijn deze hoed en bril? Ik sta hier naast het programma van het wijntheater. Om 21.30 uur ’s avonds is de pubquiz, don’t miss it!

P1020100
Ik ben helemaal weg van deze ‘sous vide’ stoomoven van AEG. In de lade onder de oven vacumeer je bijvoorbeeld wat aardappeltjes, olie en verse rozemarijn die je vervolgens in de stoomoven legt en 20 minuutjes later en gaar (en meeeeega lekker!) uit haalt. Stop hier zeker even om wat te proeven.

P1020105
Kookstudio Gilde, tegenover de AEG sous vide studio, heeft deze toffe stoelen staan. Fijn voor een chill momentje.

P1020107
Jaaaa Daalder met hun top chef Guillaume! Hun signature dish? Het lam en de coquille.

P1020108
Deze leuke meneer serveert een heerlijke cocktail met Remy Martin. Mijn favoriet heet de ‘Remy Ginger’. Hij staat voor de grote G6 tent in het midden, vlak voor de chocomel auto.

P1020109
Direct naast de bloggersroom, waar ik nu zit, is deze set met blue screen gebouwd. Je kunt hier op de foto (zie omslagfoto van dit bericht) wat een hilarisch resultaat oplevert.

P1020111
Als je nu links afslaat kom je bij de Beaujolais tent, waar maar liefst 12(!) grand cru’s geserveerd worden. Ohja, en lekkere bistro gerechten.

P1020113
Mijn favoriete foodtijdschrift Foodies is ook aanwezig met een mooie aanbieding en een leuk spel waarmee je een reis kunt winnen.

P1020115
Het Makroplein: je kunt het niet missen. Gisterenavond zat ik hier tot laat met vriendinnetjes, wijn en heerlijke kaas van deze leuke meneer. Een aanrader is de kaas waar een fles prosecco op z’n kop in gestaan heeft. Yum! ’s Avonds zien de lichtjes er prachtig uit op dit plein.

P1020119
Aan het einde van het Makroplein vindt je Flammkuchen: een soort pizza, maar dan heel dun, knapperig en zonder gist. Ik proefde deze ‘classic’ met een glas gekoelde rode wijn ernaast. Heerlijk! Een flammkuche is behoorlijk groot en speciaal geschikt om te sharen. I like!

P1020121
Bij restaurant Lute staat deze machtig mooie, in Nederland gemaakte ‘Dutch Troy‘; een immense barbecue waar geen kolen maar slechts hout aan te pas komen. Dennis kan je er alles over vertellen, het is een feestje om met hem te praten. De mannen van Lute zelf vertelden ook een mooi verhaal te hebben bij hun King Crab en Scottish Beef.

P1020122
Prachtige quote die ik het vastleggen waard vond =D

P1020123
Last but definitely not least: Entrecôtes mobile, dé primeur van Entrecôtes et les dames want voor het eerst mobiel te zien!

P1020124
Ik mocht de entrecôte met legendarische groene saus proeven en ik kan je vertellen: de saus is écht legendarisch. En wat een leuke mensen ook! Zeker de moeite waard om hier even iets te proeven.

Dat waren ze! Mijn favorieten van Taste 2014. Heb jij nog een geweldige tip die je hier niet tussen ziet staan? Laat het me weten in de comments =D Enjoy Taste!

 

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Ik (k)ook!

Na een hele tijd in de keuken van het wereld wijde web gestaan te hebben schotelde ik jullie op 3 juli 2013 voor: Goodfoodlove! Mijn ...