Hoe een drankje herinneringen kan oproepen

1
monte scroppino

Zaterdagavond; met 7 vriendinnen lachen, meezingen met de muziek en nippen aan onze drankjes. Terwijl we in de tuin in de jacuzzi zitten. Dat is het moment dat in mijn hoofd naar boven komt wanneer ik aan scroppino denk, want dat was het heerlijke frisse drankje dat we toen dronken.

Inmiddels zijn daar een heel aantal leuke herinneringen bijgekomen, zoals die ene keer op een terras in de Pijp, tijdens een warme zomeravond. Of tijdens het personeelsfeest van mijn oude werk dat we vierden aan het water. En afgelopen maand op Taste of Amsterdam, mijn favoriete foodfestival. Op de een of andere manier gaat het drinken van scroppino bij mij altijd gepaard met het maken van mooie herinneringen.

Monte Scroppino nodigde me uit om aanwezig te zijn op Taste, samen met een aantal collega bloggers. We kregen heerlijke Italiaanse hapjes geserveerd (door 2 bijzonder knappe mannen), genoten van het zonnetje en praatten gezellig bij. Ook leerden we de unieke receptuur van Monte Scroppino kennen, die bestaat uit een mix van limoenroomijs (en dus geen sorbetijs), wodka en prosecco. Lekker, gezellig en yes: wederom een mooie herinnering aan een heerlijke avond.

“Ze zeggen dat smaken en geuren je terug kunnen brengen naar een moment en bij mij is dat echt zo. Hoe is dat bij jou? En bij welk drankje, of welke smaak droom jij weer even weg naar dat ene fijne moment?”

monte scroppino

Zo serveer je de perfecte Monte Scroppino

Met een fijn zonnetje is Monte Scroppino een perfect drankje, maar het is zeker niet alleen geschikt voor de zomermaanden. Je kunt het altijd drinken als aperitief, of – zoals ik graag doe – als lekker fris dessert. Het mooie is dat het nauwelijks moeite kost om dit lekkere drankje te maken. Monte Scroppino wordt verkocht in handige zakken die je gewoon bij de Albert Heijn vindt. Thuis vries je de zak een paar uur in, haal je hem daarna uit de vriezer, doe je de inhoud even in de blender en schenk je het in een mooie flute (champagneglas). Ready to drink en klaar om van te genieten!

De Monte Scroppino Freeze & Squeeze verpakking van 450 ml is nu in het cocktail schap te vinden bij de Albert Heijn bij jou in de buurt.

De mooie foto’s in dit artikel zijn genomen tijdens het event op Taste of Amsterdam, door Ingrid Hofstra.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Monte Scroppino

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

stoofperen

RECEPT | Stoofperen met likeur 43

Kant-en-klaar pakketten, ik ben er gek op. “He wacht eens even, hier klopt iets niet! Je houdt toch helemaal niet van pakjes, zakjes en magnetronmaaltijden?” True, maar ...