Parra in de Jordaan: tapas, vinos & hele lekkere paella

0
parra tapas

Zomer, Amsterdam, tapas eten… Dat zijn 3 dingen die perfect samengaan. Toen restaurant Parra me uitnodigde hoefde ik dan ook niet lang na te denken: ik ben altijd wel in voor een avond met een Spaans tintje.

Samen met pap stapte ik op donderdag de zaak aan de Prinsengracht binnen. Een vrolijk Spaans muziekje en een prachtige blauwe bar als eyecatcher vielen ons meteen op. Hoewel het binnen gezellig was, besloten we toch nog even van het weer te genieten en te beginnen met een glaasje sangria en een amuse van het huis. Toen bestelden we de gefrituurde kabeljauw met dragonmayonaise, die lekker was, maar iets hoger op smaak had mogen zijn.

Na een klein voorafje buiten was het tijd om binnen plaats te nemen. Zelf kiezen van zo’n uitgebreide menukaart? Nee joh! Dat laten we aan de bediening over, die weten immers wat lekker is. Er verschenen patatas bravas op tafel met hele goede aioli, super mega lekkere gamba’s al agilio en wat frisse ansjovis. Met het zonnetje door het raam, een glas witte Spaanse wijn erbij en het fijne muziekje op de achtergrond wanen we ons even in een Spaanse stad in plaats van aan de gracht in Amsterdam.

Terwijl we nog van de gamba’s smullen wordt er een schaaltje met boterzachte Ibericoham geserveerd en tortilla’s met een lekker kruidig roze sausje. Dan is het tijd voor het gerecht waar ik om gevraagd heb: stierenballen! Het is de attractie van de kaart, want ook bij de tafels naast ons roept het aanzien van dit gerecht op de kaart hilarische reacties op. Voor alles is een eerste keer, en ik ben benieuwd naar hoe het gerecht smaakt. ‘Vies’ is absoluut niet de juiste omschrijving, maar echt lekker vond ik het ook niet. Het was een beetje kipnuggetstructuur maar dan in bal vorm, en zonder krokant laagje. Pap vond vooral het idee heel eeuuhh, bijzonder, en gooide na een klein hapje de handdoek in de ring.

Gelukkig kwamen toen de groenten van de plancha op tafel die binnen no time op waren: wow wat lekker! Omdat de eigenaar ons graag zoveel mogelijk smaken van Parra wilde laten proeven, stelde hij voor een pannetje paella te serveren. Eigenlijk hadden we genoeg gegeten, maar dit was een offer we couldn’t refuse. Dat bleek ook echt: de paella was goed bereid, perfect gaar, hoog op smaak en goed gevuld. Je kan wel proeven dat er een echte Spanjaard in de keuken staat. We hebben bedacht dat we nog een keer terug gaan, samen een pan paella delen en dan wat kleine tapa’s ernaast kiezen. Neem deze tip ter harte 😉

parra tapas

Parra is 6 dagen per week geopend (niet op maandag) en zomers kan je lekker op het terras zitten. Reserveren kan via de website.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: