Populaire reisbestemmingen in 2016

6
wanderlust

Als ik terug ben van een tripje of reis vind ik het altijd leuk om op Tripadvisor (en sinds kort ook Foursquare) mijn ervaringen te delen. Natuurlijk is het tof als je dingen aan het toeval overlaat, maar wanneer ik ergens maar een paar dagen ben wil ik graag van tevoren zeker weten dat ik niet bij een flutzaak terecht kom. En that’s where Tripadvisor comes in 😉

wanderlust

Nu zat ik eens een beetje rond te kijken toen mijn oog viel op het tabje ‘beste van 2015’. Hier werden niet alleen de meest populaire restaurants uitgelicht, maar ook de opkomende bestemmingen van 2016. En toen werd mijn interesse getriggerd. Als ik een travelbucketlist moet maken is die werkelijk eindeloos omdat ik steeds weer nieuwe plekken ontdek. Soms bekend – zoals Bali waar we net geweest zijn – en soms onbekend, zoals Kotor in Montenegro. Na wat verdere research hierbij een mijn favorieten van bestemmingen die in 2016 wel eens héél populair zouden kunnen worden…

Porto

We beginnen redelijk dicht bij huis, in Porto. Je kent het waarschijnlijk wel van port, het lekkere drankje dat daar vandaan komt. De stad is gebouwd op heuvels en ligt aan de rivier de Douro. De oude volkswijk Ribeira is een mooie plek om door de karakteristieke straatjes te lopen, en bij Vila Nova de Gaia, dat aan de rivier ligt, kan je een kijkje nemen in oude portkelders.

Banff, Alberta

Canada is waarschijnlijk niet de eerste plek waar je aan denkt bij wintersport. Toch is Benff dé plek als je wilt skiën of snowboarden. Ook voor kunst, cultuur, een bruisend nachtleven en mooie wandelingen door de natuur kan je hier perfect terecht.

Botswana

Bovenaan Lonely Planet’s lijst van landen die je in 2016 moet bezoeken staat Botswana. Het Afrikaanse land herbergt de mooiste landschappen en de meest prachtige wilde dieren. Het is echt mijn droom om grote katachtigen zoals leeuwen en luipaarden in het echt te zien, dus dit land staat absoluut op mijn travel bucketlist.

IJsland

De combinatie van rauwe natuur en historische dorpjes maakt IJsland een zeer geliefd land. Zelf zou ik er heen willen om het Noorderlicht te zien, dat lijkt me toch wel zo te gek! Goed nieuws voor reizigers die meer dan 1 stad willen bezoeken: Iceland geeft je de mogelijkheid om naar New York te vliegen (vanaf Amsterdam) en een stop-over van maximaal een week in Reykjavik te doen. Daarnaast hebben ze ook nog eens een speciaal vliegtuig dat je naar het Noorderlicht vliegt.

Quito

SUPER tof dat Lonely planet deze stad heeft opgenomen in steden die een bezoek waard zijn. Quito staat gewoon op nummer 2! Op de een of andere manier komt een gevoel van trots in me op: in oktober 2015 werd ik door het toerismebureau van Quito meegenomen naar de Ecuadoriaanse hoofdstad. De mensen die ik daar sprak waren zo trots, en wilden hun stad zo graag laten zien. Te gek dat Lonely planet deze plek nu ook ontdekt heeft.

Kotor, Montenegro

Als je een foto van deze stad ziet denk je dat je naar een schilderij kijkt, zó mooi is het. Kotor is de (nog) onontdekte parel van Oost-Europa, maar aangezien deze stad op nummer 1 van de Lonely Planet lijst staat zou daar wel eens heel snel verandering in kunnen komen.

Welke bestemming staat op jouw travel bucket list?

 

Winter 728x90

Over de auteur

6 comments

 1. Betty 3 februari, 2016 at 09:13 Beantwoorden

  Banff is geweldig. Tijdens een rondreis door West Canada, was dat inderdaad de stad waar ik zo naartoe kon verhuizen! Het heeft letterlijk alles en dat gecombineerd met verse berglucht. Wat wil je nog meer.

 2. Stefanie 3 februari, 2016 at 07:40 Beantwoorden

  Hongkong staat met stip op nummer 1! Al jaren wil ik deze stad bezoeken. Dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren. November pas, maar verheug me er echt mega op. Verder staat Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika op mijn wishlist. Botswana klinkt ook heel bijzonder. Net als jij de wens om leeuwen en luipaarden in het echt te zien. Zulke bijzondere dieren. Ik zag al eens tijgers in het wild in India en dat smaakte naar meer.

  • Kelly 3 februari, 2016 at 10:11 Beantwoorden

   Oh wat te gek, tijgers in het wild! Zuid-Afrika staat ook absoluut op mijn bucketlist en Nieuw Zeeland moet ik ook nog een keer heen. Zo veel te ontdekken 😉 Wat gaaf dat je eind dit jaar naar Hong Kong gaat, heel veel plezier alvast!

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

good news

Good News # 8

Happyhappyjoyjoy opent in Oost Het meest hysterische restaurant van Amsterdam krijgt een tweede vestiging, en dat stemt me blij! Happyhappyjoyjoy serveert streetfood uit de Chinese, ...