Smaak van de week #3 | Horecava & sunday chill

2

Goedemorgen allemaal! Hebben jullie een fijne week gehad? Die van mij begon niet zo lekker, maar eindigde des te beter =) 
Dit was dus mooi geen rum, maar thee.

In plaats van hamburgers en broodjes beoordelen op de Horecava, zat ik maandag zo op de bank thuis. Ik was ’s nachts ziek geworden en had hamburgers eten was een slecht idee. Gelukkig hielden Ziggy & Marley me gezelschap.

Vitaminen kon ik wel gebruiken, dus ik maakte een heerlijke smoothiebowl met mango.

Altijd fijn als je last van je buik hebt: een heerlijke homemade soep. Deze met courgette en munt is heerlijk fris. Receptje komt eraan!

Lekker vers fruit op kantoor!

IMG_0235

Van Just Nuts kreeg ik deze nieuwe, hartige repen. Ze hebben een lekkere bite, zijn goed gekruid en ik vind ze perfect als snack om 16 uur. Ik kan lastig kiezen welke ik het lekkerst vind, want ze zijn allemaal heel smaakvol.

Dinsdag had Erik dit bijzonder lekkere maaltje gekookt: saté ku batata (aardappels met pindasaus), gewokte groenten met kokosmelk en heerlijk gemarineerde varkens- en kipsaté.

boho tiffin

Is dit niet de állertofste lunchbox ooit? Ik vind van wel! Het is een Boho Tiffin en het zijn drie bakjes waar je jouw lekkere lunch kunt meenemen. Op de site staan er nog veel meer, en daar wordt ook het verhaal achter deze bijzondere musthave. Het allerleukste komt nog: ik mag er een weggeven! Kijk maar op mijn Facebookpagina =)

Een perfecte avocado! Die zie je niet vaak

Na een dag werken hebben we nooit zo’n zin om heel lang in de keuken te staan, maar we willen wel altijd lekker en gezind eten. Deze variatie op de ceasar slaaf is dan perfect!

Donderdag ging ik dan eindelijk naar de Horecava. Als trots ambassadeur mocht ik plaatsnemen in de jury voor de verkiezing van de lekkerste wafel van Nederland. Het was een eer, en ook nog eens heel erg leuk om te doen. Dit is d’r lekkerste wafel van Nederland:

Meet de bieterbal: een bitterbal met een vulling van… Biet! Klinkt gek, maar is echt mega lekker.

Donderdag was ik uitgenodigd om als een van de eersten Roomservice @ Olof’s te ervaren. De plek was te gek: de oudste kapel van Amsterdam. Snel meer hierover =)

In de lampen hangen 😉

Vrijdag had ik een hele leuk lunchafspraak bij de Eetalage in Lelystad. Maaike studeert natuurvoedingswetenschappen en zal binnenkort haar kennis hier met jullie delen.   

’s Avonds vieren we Jel zijn verjaardag bij Da Pietro in Elburg. Het eten is altijd zo lekker daar! En het bordje paste perfect bij mijn jurk.

Zaterdag was het hotelnacht en ik was uitgenodigd voor een paar leuke events. Nicky ging gezellig mee en we begonnen bij de food & art market bij 5&33. Hoe gaaf is deze roze ananas?!

Volgende stop: Sorels Bar aan het Leidseplein waar we kennis maakten met bourbon van Bulleit. Lekker!

IMG_0234

Na de bourbons gingen we naar de Koepelkerk voor een salsaworkshop. Een paar roze veren erbij en de Caribische sfeer was compleet!

Dansen zorgt ervoor dat je trekt krijgt, dus na de workshop gingen we naar Scossa voor een heerlijk Italiaans diner. Gegrilde groenten, tonijn, T-Bone steak, tiramisu… We werden ontzettend verwend!

Ik bleef bij Nick slapen en werd ’s ochtends wakker met dit uitzicht. Verveelt nooit.

We waren vroeg op en besloten dat we zin hadden in een workout. Bij Trainmore hebben we wat geboxt, en halve virtuele les gedaan en wat rek-strek oefeningen. Net niks, maar beter dan helemaal niks 😉  

Aaaah wat een heerlijk weer! We genoten van een warm drankje (en later wijn) op het terras van Finch.

Libanees brood met avocado en een gebakken eitje. Super lekker, dit ga ik thuis ook een keer maken!

We zetten onze sunday chill voort bij Hangar in Noord. Wat een leuke zaak! Er was live muziek en er hing een goede vibe. Perfecte plek voor de zondag.

Oesters, garnalenkroketjes, charcuterie… Heerlijk!  

Het lijkt net of we alleen maar gegeten hebben zondag. Is ook wel een beetje zo 😉 We sloten de dag af bij Il Pecorino, een Italiaan in Noord die mega lekkere pizza’s (en pasta en antipasti) serveert. Aanrader!

WNF_Ik_ben_geen_vloerkleedje1

Al sinds kinds af aan ben ik donateur van het WNF. Ik vind het belangrijk dat natuur en dieren die zichzelf niet kunnen beschermen, beschermd worden. Ze belden me op om te vertellen over de bedreigde olifanten en tijgers. Mocht je overwegen een goed doel te steunen is het WNF er zeker een om eens nader te bekijken: ik vind dat ze fantastisch werk doen.

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: