TIP | Wijn geïnspireerd op de nieuwe serie ‘Nieuwe Buren’

0
nieuwe buren

Speciaal voor buren die regelmatig bij elkaar aankloppen introduceert Gall & Gall  haar assortiment ‘Burenwijn’. De lijn bestaat uit een witte, rode en een bubbelwijn, waarmee er voor iedere gelegenheid en smaak een varian variant is. De burenwijnen zijn geïnspireerd op de nieuwe dramaserie ‘Nieuwe Buren‘, waarin naaste bewoners lief en leed met elkaar delen. De serie die vernoemd is naar het gelijknamige boek van Saskia Noort (ik vond het een fantastisch boek) is vanaf 14 september iedere zondagavond te zien bij RTL4.

20140912_174639

Een spontane borrel met de buren levert vaak een onverwacht leuke avond op. Je bent niet voorbereid op een avond uit en toch zit je tot in de late uren bij te kletsen. Bij ons betekent buren ‘vrienden die 500 meter verderop wonen’, maar dat telt ook toch? 😉

Naast deze impulsieve borrels zijn er genoeg andere aanleidingen om aan te kloppen bij de buren met een lekkere fles wijn. Denk aan een buurtborrel op een zomerse avond, een uitgebreid etentje met de nieuwe buren om elkaar wat beter te leren kennen of als bedankje voor het verzorgen van de katten wanneer de ander op vakantie is. Burenwijnen zijn er in drie versies:

  • Chardonnay Viognier: deze fruitige witte wijn heeft de smaak van gele appel en perzik. Het is  een heerlijke borrelwijn, maar ook erg lekker bij gebakken vis, garnalen of een romige pasta.
  • Cabernet Sauvignon – Merlot: deze soepele rode wijn smaakt naar fruit en vanille. De wijn is erg lekker bij gebraden kip of een goed stuk vlees van de barbecue.
  • Frizzante: deze frisse bubbelwijn heeft de smaak van appel, peer en meloen. De wijn is lekker als aperitief, maar ook erg goed te combineren met verschillende borrelhapjes.

Ik kreeg de eerste toegestuurd. Zal Gall&Gall geweten hebben dat ze precies mijn twee favoriete druivensoorten hebben uitgezocht…?

De ‘Burenwijn’ is vanaf dit moment te verkrijgen in alle Gall & Gall winkels voor een prijs van € 5,99.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: