5 fantastische kerst amuses

0

Hi, ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Linda van Lekker eten met Linda. Mijn motto is stap voor stap gezonder en vooral lekker eten. Ik geef op een praktische manier tips en makkelijke recepten op mijn site.

Kelly heeft het goed voor elkaar. Zij is nu lekker naar Bali. Ik ben er zelf ook afgelopen jaar geweest en zou zo weer terug willen. Wat een fijn land, mensen en oh zo zalig eten.

Over eten gesproken. Jullie zijn vast druk op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner. Ik zet het liefst een tafel vol met kleine hapjes, zodat ik iedere keer iets anders kan proeven. Voor jullie heb ik dan ook 5 amuses op een rijtje gezet. En zoals jullie zien ben ik gek op glaasjes.

Alle gerechtjes zijn makkelijk te maken en bijna geheel van te voren voor te bereiden. Wat bij een etentje heb ik geen zin in stress. Een goede voorbereiding werkt en zo kun je lekker genieten van je gasten aan tafel.

Italiaanse amuse: vlag in een glaasje

Amuse italiaans vlaggetje

De absolute topper van de afgelopen 2 jaar, blijf dit heerlijke Italiaanse hapje. De combinatie van zelfgemaakte pesto, een laagje zachte witte kaas en zoete tomaatjes on top, is zo puur en smaakvol. Ook nog eens een gerecht dat je geheel van te voren kan voorbereiden.

Amuse rucola salade met mozzarella en cherrytomaatjes

amuse rucola met tomaat 1b

De presentatie van een bestaande salade in een glaasje. Het is een variatie op de salade caprese. Een lekker fris hapje van rucola, mozzarella, cherrytomaatjes en pijnboompitjes. Als smaakmaker giet ik er een klein beetje crema di balsamico over. Yum.

Amuse avocado met zalm

amuse avocado met zalm

Drie van mijn grote smaakvrienden in een glaasje. Een amuse van avocado, zalm en een beetje geitenkaas. Lust je geen geitenkaas, neem dan feta bijvoorbeeld. Wederom een makkelijk gerechtje dat er mooi uitziet.

Courgette torentje met sinaasappel pesto

courgette torentje 1.jpg

De zacht zoetige smaak van de gegrilde courgette past uitstekend bij de smeuïge citruspesto, een fantastische match. Ook fijn is dat je dit gerechtje geheel van te voren kunt bereiden ter plekke de courgette kort verwarmt.

Amuse sushi in a glass

Sushi in a glass 1

Ik ben gek op sushi, alleen neem ik er niet altijd de tijd voor. Dit hapje heeft wel al smaken van sushi in zich, zonder het werk. Een super lekker en gezond hapje voor bij een dinertje en ook nog eens zo gemaakt.

Psst, net als Kelly ben ik op alle social media kanalen te vinden. Lijkt het je leuk om mij op Facebook te volgen? Ik zie je daar graag terug

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: