5X5 inspiratie voor een heerlijke gezonderdag

2
5x5 blog

Yes! Vandaag is het dan eindelijk mijn beurt in de #5x5blogweek. Misschien heb je er op Facebook al iets over meegekregen, maar ik zal het nog even uitleggen =) 5 bloggers hebben de handen ineen geslagen en een concept bedacht: de 5×5 blogweek. In één week wordt elke dag – op een van de blogs – een artikel geplaatst met daarin 5 recepten (van elke blogger 1) in een bepaald thema. Zo kon je deze week bij Puur Suzanne inspiratie opdoen voor meatless monday, vertelde Lekker eten met Linda je alles over haar favoriete BBQ sauzen en verzamelde Mind Your Feed de lekkerste recepten voor maaltijdwraps. Morgen is het de beurt aan Eerlijker Eten die inspiratie geeft over….(dat is nog even de vraag).

Omdat donderdag gezonderdag is leek het mij leuk om recepten te verzamelen voor de hele dag: 5 eet momenten dus, zodat je de hele dag door een gezonde keuze kunt maken. Uiteraard zijn al deze gerechtjes ook hartstikke lekker, anders is er natuurlijk niks aan 😉 Wanneer je op de foto’s klikt ga je naar het bijbehorende recept.

Ontbijt

ontbijt
Voor het ontbijt moeten we natuurlijk bij Reny  zijn, zij schreef immers een heerlijk e-book vol met ontbijtrecepten. Deze muffins zijn een waar feestje om de dag mee te beginnen.

11 uurtje

11 uur
Dit recept ken je misschien wel, het is namelijk mijn eigen recept. Een frisse, fruitige smoothie met spinazie, dat geeft je op dit tijdstip meer power dan een kop koffie 😉

Lunch

lunch

Op Linda haar blog hoefde ik niet lang te zoeken naar lekkere lunch inspiratie; toen ik deze sushi zag was ik om. Het ziet er mega lekker uit, is 10x sneller klaar dan gewone sushi (want je hoeft geen rijst te koken) en ze zijn ook nog eens perfect geschikt om mee te nemen. Al denk ik wel dat je jaloerse blikken van collega’s krijgt wanneer je dit op kantoor oppeuzelt 😉

Snack

snack

16.00 uur, Cup-a…oh nee. Vier uur tijd voor een bite! En wel voor deze te gekke tropische mango-kokos bites van Puur Suzanne. Tip: maak wat meer en je kunt er de hele week van smullen.

Diner

Diner
Shemara heeft voor dit bijzondere gerecht een tool gebruikt die al heel lang – ongebruikt – boven op mijn kast staat te prijken: de tajine. Het is een Marrokaanse aardewerk ovenschotel waar je de meest heerlijke gerechten uit tovert. Zo ook deze tajine met gehakt, groenten en een frisse salade on the side.

Welke van deze 5 recepten is jouw favoriet? Ga je zelf de keuken in om er een te maken? Tag je foto dan met #5x5blogweek, dan kunnen we zien wat voor lekkers je gemaakt hebt =)
Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

the giftsuite

Vlog: The Giftsuite + unboxing!

Afgelopen week had ik een ontzettend hysterische blogdag. Zo’n dag dat je allemaal leuke dingen mag doen voor werk, en dat het dan zo tof ...