EVENT | Amarula bakworkshop – een mooi verhaal achter een lekker drankje

1

Kennen jullie Amarula al? Ik mocht er op een hele leuke (en lekkere!) manier kennis mee maken.

Amarula fles met glas en fruit

In de kookstudio van de toffe kookwinkel Oldenhof in Hilversum kwam een groepje bloggers samen om samen met Janny van der Heijden een heerlijke mudcake te maken. Omdat het alweer bijna Moederdag is (zondag 11 mei, pak die agenda ­čśë ) vond Amarula het leuk om ons te leren hoe je heel makkelijk een heerlijke taart m├ęt Amarula maakt.

Untitled

En leuk dat het was! We vormden groepjes en gingen aan de slag: samen met Betina, Hazel, Sesanne en┬áEsther begon ik aan ons bakavontuur en maakten we allemaal onze eigen taart. Toen het eerste deel, de ‘cake’, in de oven stond maakte Janny een geweldige Amarula milkshake voor ons en vertelde ze het mooie verhaal achter het merk.

amarula-400028

Amarula wordt in Zuid-Afrika zorgvuldig bereid en dat proef je. Vooral Afrikaanse vrouwen spelen hier een grote rol in, zij zorgen voor de oogst van de heerlijk ruikende en smaakvolle marula vrucht en eveneens knopen zij de goudkleurige touwtjes die de fles helemaal afmaakt. Door het werk dat deze vrouwen verrichten voor Amarula kunnen zij hun kinderen een toekomst geven. De cream likeur is dus van moeders, voor moeders.

Hands holding fruit image

Wist je trouwens dat Amarula gemaakt wordt van de marula vrucht? Deze vrucht is het lievelingseten van de olifant – daarom prijkt er ook een mooie olifant op het etiket van de fles. Nog een leuk weetje: als de vruchten te rijp zijn gaan ze gisten┬áwaardoor er alcohol ontstaat en jawel…de olifant dronken wordt! Andere dieren trouwens ook, kijk maar naar dit hilarische filmpje:

Amarula denkt naast mensen ook aan het welzijn van dieren, zo hebben ze een speciaal fokprogramma voor olifanten opgericht en zorgen ze voor reservaten zodat de dieren in veiligheid kunnen leven.

Amarula Mother's Day

Bailey’s is de grootste concurrent van Amarula – het drankje is hier ook enigszins mee te vergelijken. Bailey’s is echter een whiskeycream zonder mooi verhaal, en Amarula is een cream likeur ontstaan na een destileerproces van een bijzondere vrucht. Het drankje heeft 2 jaar op houten vaten gelegen en zo is de alcohol geleidelijk ontstaan. Mijn mening? Amarula is lekkerder! Dan vindt KLM ook, zij verkopen het namelijk aan boord van al hun vliegtuigen!

Untitled

Nadat Janny haar verhaal had be├źindigd begonnen de ovens te piepen en was het voor ons tijd om de ganache te maken. Het chocolade-Amarula werd over de taart gegoten om hem af te maken… Wauw wat zag dat er heerlijk uit! Klik hier voor het recept van deze geweldige taart.

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Applaus voor de lekkerste cocktails

Zoals jullie deze week in Lelystad Deze Week kunnen lezen mocht ik laatst een cocktail workshop volgen bij Applaus in Lelystad. Ik maakte twee cocktails, ...