Fantastisch dineren bij Het Bosch

0
het bosch

Toen ik nog een klein Kellytje was woonde ik in Badhoevedorp. Ook toen was ik al erg impulsief en zo bedacht ik me op een dag dat ik graag op scouting wilde (hoe verzin je het). Het begon als knutselclubje bij de Bevers, waarna ik door ging naar de Esta’s: de oudere groep die naast activiteiten ‘op het land’ zo nu en dan ook het water op ging. Nog steeds liggen de bootjes van de Leeghwatergroep aan de steiger in de Nieuwe Meer, het water wat dankzij mijn scouting avontuur dus geen onbekend terrein voor me is. Mede dankzij mijn jeugdherinnering vond ik het leuk om restaurant ‘het Bosch’ te mogen bezoeken, dat op een prachtig stukje aan de Nieuwe Meer ligt.

Untitled

Samen met papa ging ik op woensdagavond richting deze mooie plek. We hadden een perfecte dag uitgekozen want het was prachtig weer met een heldere lucht en een zonnetje. De menukaart en foto’s van mooie gerechtjes deden me al watertanden nog voordat ik één voet in de zaak had gezet.


Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen en omdat we vrij vroeg waren dronken we in de lounge eerst een drankje. Een supergoede gin & tonic welteverstaan: ik ben niet zo gek op bitter en dat had de barman ter harte genomen. Voordat we aan tafel gingen werden we verblijd met een bijzondere amuse met Picalilly, waardoor we meteen nieuwsgierig werden naar de gerechten.

     Untitled

Het diner was een aaneenschakeling van leuke, creatieve, en super smaakvolle gerechten. We begonnen met kreeft en friszure appel en gingen daarna verder met ‘uitgeklede erwtensoep’: buikspek, erwtenmousse en een schuim van rookworst (!). We kregen perfect bijpassende wijnen waar gastheer Danny ons kundig over kon vertellen. Ook door zijn collega’s werden we leuk geholpen: we grapten dat we de rookworst misten bij het ‘erwtensoep’ gerecht en kregen direct een lepeltje geserveerd met het schuim, wat van rookworst gemaakt bleek te zijn. Ik hou van dit soort leuke extra’s.

            

Het menu vervolgde zich met heilbot in champagne vinegarette (ja, dat is zeker zo lekker als het klinkt) en een vleesgerecht waar speciaal een mooi soort mini koksmes voor was ingedekt. De porties waren keurig, maar het (mega lekkere!) gerecht met Black Angus, stoofvlees, linzen en rode wijnsaus was behoorlijk veel. Zo veel zelfs dat paps daarna besloot slechts één hapje van zijn dessert nam omdat hij anders ‘naar buiten zou rollen’ ;). Het frisse nagerecht met amandel spongecake, bloedsinaasappel en sabayon, wederom begeleid door een heerlijke wijn, liet ik me goed smaken. Om al het heerlijke eten wat te laten zakken besloten we onze espresso aan de bar te drinken, waar we ook nog wat, gelukkig kleine, friandises bij kregen. Ik kon het natuurlijk weer niet laten om ze op te snoepen omdat ik ze zo lekker vond.

    

Goed eten is één ding, maar ik vind dat er meer nodig is om écht een leuke en goede zaak te zijn. Het Bosch heeft dat naar mijn idee perfect begrepen: het personeel is hartelijk en doet net even iets meer dan normaal, de keuken is open en de chef vind het leuk om een praatje te maken, gastheer Danny maakt een waar feestje van de wijnen en vertelt vol enthousiasme over de zaak dat een familierestaurant blijkt te zijn, het eten is zeer smaakvol en creatief en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Untitled

Ah ja, het uitzicht natuurlijk! Dat is hier bijzonder mooi en komt goed tot zijn recht door de vele ramen. Leuk weetje voor de Amsterdammers onder ons: Het Bosch ligt tegenover de VU en is minder ver fietsen dan het Amsterdamse Bos. Leuk weetje voor de niet-Amsterdammers over ons: het restaurant ligt letterlijk op 1 minuut rijden van de afslag vanaf de A10 en beschikt over een gratis parkeerplaat. Een prima lokatie dus, of je nu in de stad woont of daarbuiten. Ook tof: elke vrijdag- en zaterdagavond wordt het 9-gangen ‘Tasting Menu’ geserveerd onder begeleiding van de soulful tunes door DJ Ike Sofunky. Laat je zeker verrassen door de chef en zijn team, ze weten absoluut wat lekker is!

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: