Gezond smullen: dadelsnoepjes met cacao en nootjes

3
dadelsnoepjes

Kennen jullie mijn chocokokos nog? De heerlijke, verslavende, zoete maar oh zo gezonde dadelsnoepjes, die zelfs Culy opmerkte en op hun site plaatste. Ik had ze ooit ergens geproefd, was zelf aan de slag gegaan en toverde heerlijke snoepjes uit mijn keuken. Op het moment dat ze op mijn blog kwamen kwam ik erachter dat veel mensen dezelfde inspiratie hadden 😉 Inmiddels ontploft Google zowat wanneer je ‘dadelsnoepjes’ intypt, maar dat weerhoud me er toch niet van deze nieuwe versie van het allerlekkerste gezonde tussendoortje met jullie te delen.

dadelsnoepjes

Tijdens de yogaweek, waar ik de deelnemers van gezond eten voorzag, maakte ik deze vernieuwde versie voor de deelneemsters. Ze vielen geweldig in de smaak en het recept is dan ook de hele Yogabee rondgegaan. Ze mogen natuurlijk niet ontbreken op Goodfoodlove en daarom bij dezen: dadelsnoepjes 2.0!

20140816_172158

Dit heb je nodig:

Keukenmachine of blender | plat bord

Ingredienten:

10 grote Meidjool dadels | 50 gr. cacaopoeder | 30 gr. amandelmeel | 1 el. maple syrup | topping naar keuze: walnoten, amandelen, kokosschaafsel maar gojibessen of gepofte quinoa zijn ook lekker

Zo maak je het:

Ontpit de dadels en doe ze samen met het cacaopoeder, amandelmeel en maple syrup in de blender. Een blender waarbij ook mesjes naar beneden wijzen werkt goed, heb je deze niet gebruik dan een keukenmachine of grote hakmolen. Meng het geheel tot er een dikke, kleverige massa ontstaat. Hak de nootjes fijn en leg de toppings vast klaar op een bord.

20140816_172308

Vorm nu balletjes van het ‘deeg’ en haal ze door jouw lievelings topping. Je kunt ook verschillende toppings mengen. Laat de balletjes een kwartiertje opstijven in de koelkast en eet ze dan allemaal in één keer op! Oh nee 😉 Ze zijn trouwens behoorlijk lang houdbaar in de koelkast omdat er niks bederfelijks in zit. Tip: maak genoeg voor de hele week en neem ze mee (of geef ze mee aan je kids) als lekker, zoet en gezond tussendoortje.

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: