Foodie goodies | Cadeautjes inspiratie

3

Kerst is weer voorbij gevlogen, en wat was het gezellig! We hebben heerlijk gegeten, gedronken, gelachen en heel veel cadeaus uitgepakt. Wat zijn we ongelofelijk verwend zeg! Naast mooie armbandjes, lekkere bodyproducten en drank kregen zowel mijn vriend als ik heel veel foodie goodies: cadeautjes voor eetliefhebbers.

Untitled

Het leek me een leuk idee jullie te laten zien wat we kregen en waar het vandaan komt (voor zover ik dat weet), bijvoorbeeld als leuke cadeau inspiratie, voor een ander of gewoon voor jezelf 😉

Untitled

 

Op tweede kerstdag kookte ik een Italiaans kerstdiner. Het is geen geheim dat mijn vriend en ik dol zijn op Italiaans eten dus het linker boekje is zeer goed besteed aan ons! Alle boekjes zijn Goodfoodlove proof: lekker, duidelijk geschreven, gezond en niet teveel gedoe. Ik heb al veel leuke gerechten gezien dus ik ga ze ongetwijfeld gebruiken als inspiratie voor mijn blog. Het Italië boekje komt van Xenos en de rest is te verkrijgen via Bol.com. 

Untitled

 

Tigon kreeg deze mooie wijnset: een fles Lindemans, hele toffe wijnglazen met tekst van Blokker een supermooie decanteerkaraf van Leonardo. Vraag je je af waarom je wijn zou decanteren? Hier lees je er meer over.

Untitled

 

Nog meer Italiaanse goodies! Heerlijke rozemarijn/olijfolie Grissini’s van La Mole, pistachekoekjes van Falcone en een ‘crema balsamico cacao’, balsamicocrème met chocoladesmaak. Ik dacht meteen aan de combinatie met aardbeien, maar volgens dit recept is het ook erg lekker met hertenbiefstuk.

Untitled

 

Last but not least deze leuke producten. Van de pannetjes hebben we er 8, in verschillende kleuren. Ze kunnen in de oven en zijn daarom perfect geschikt om bijvoorbeeld een stoofpotje of mosselen in te serveren. Ze zijn bij meerdere winkels te koop maar deze komen van de Dirk van de Broek. De plank is van leisteen en komt van Leen Bakker. We hebben hem meteen dezelfde avond gebruikt om kaas op te serveren. Het setje ovenwant en pannenlap komt van de Xenos. Past leuk bij de plank he?

Links achter zie je de ‘measure & shake’ van Royal vkb (te koop bij Bijenkorf). Het is een flesje die in een maatbeker staat: in het flesje maak je dressing die je door hem in de maatbeker te zetten meteen goed kan afmeten. De opening is klein zodat je de zelfgemaakte dressing meteen mooi kan serveren. Heel cool!

Tot slot twee dingen van Joseph Joseph, een van mijn favoriete keukengadget merken. De grijze standaard is bedoeld om tijdens het koken de lepel in de laten rusten zodat het aanrecht niet vies wordt. De messen vormen een setje, die je met een magneetje tegen elkaar aan klikt en zo kan opbergen zonder dat de mesjes bot worden. Met het dichte mesje snijd je harde kaas en het opengewerkte mesje is perfect geschikt om zachte kaas mee te snijden, omdat de kaas er zo niet aan blijft plakken. Joseph Joseph is te koop bij de betere kookwinkels en online. Met deze website heb ik goede ervaringen, zij hebben en top service!

Kerst was in alle opzichten een culinair feest. Veel gerechten die ik bij anderen at of zelf maakte waren zó lekker dat ze zeer waarschijnlijk binnenkort op Goodfoodlove verschijnen =)

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: