HOTEL | De Bilderberg + Julia’s Kitchen

0
hotel de bilderberg

Altijd fijn, even lekker met z’n tweeën een nachtje weg. Ook al is het hotel slechts een uur rijden van ons huis, ik krijg er altijd een mini-vakantiegevoel van. Dat gevoel kregen we in november, toen we door hotel de Bilderberg in Oosterbeek werden uitgenodigd om het vernieuwde interieur te bekijken, te eten bij het nieuwe restaurant en daarna te overnachten.

interieur

julia's kitchen

Bij binnenkomst zag ik het meteen: dit móet een Bilderberg hotel zijn. Het interieur deed me namelijk denken aan dat van de Kersentuin in Amsterdam, en ook een beetje aan The Park in Rotterdam. Ik vind het tof dat een hotel dat al zo lang bestaat – sinds 1926 – met z’n tijd meegaat, zonder het historische karakter te verliezen. Die geschiedenis komt bijvoorbeeld terug in B’s Bar en Julia’s Kitchen, die een knipoog geven naar Prins Bernhard (hij leidde vroeger de Bilderberg conferentie) en zijn vrouw Juliana, naar wie het nieuwste restaurant is vernoemd.

Dineren bij Julia’s Kitchen

Na een gin&tonic in B’s bar, begeleid door wat lekkere charcuterie, kregen we een leuke tafel gewezen in Julia’s Kitchen. De kaart beloofde veel goeds, maar wij zouden vanavond niet kiezen: dat had de chef namelijk al gedaan voor ons.

charcuterie

Tig menukaartVolgens mij dacht hij dat we met z’n vijven kwamen want we kregen zó ontzettend veel eten. Zelfs Tig viel bijna van zijn stoel. Natuurlijk wilden we wel alles proeven, dus overal maar een hapje van dan. Van smakelijk tot bijzonder lekker: geen enkel gerecht viel tegen. Onze favorieten waren de surf & turf, Barneveldse kip en ribroast. En de slakken uiteraard!

slakken

Na ons overweldigende diner schoven de sommelier en sous-chef gezellig aan. Ze vertelden dat er gewerkt wordt met verse, seizoensgebonden producten en dat er met enige regelmaat wat gerechtjes wisselen op de kaart. Het is een trend om producten van lokale leveranciers te gebruiken, en gelukkig doet ook Julia’s Kitchen daar aan mee. Ik vind het altijd bijzonder wanneer een restaurant met veel couverts (want dat is toch nodig in een hotel) toch sfeervol is, en dat is hier zeker gelukt.

surf en turf

ribroast

kip

Na nog één piepklein borreltje in de bar gingen we richting de kamer, waar een groot en comfortabel bed op ons te wachten stond. De kamers zijn qua inrichting niet meegegaan in de moderne look; iets wat ik wel leuk gevonden had. Toen we de volgende ochtend wederom richting Julia’s Kitchen liepen – dit keer voor het ontbijt – zag ik dat er in het hotel wat leuk vormgegeven koffiecorners zijn ingericht. Ook het gedeelte waar het ontbijtbuffet stond deed me denken aan een hippe zaak in Amsterdam, met mooie glazen potten, een ouderwetse weegschaal en….brood van het Vlaams Broodhuys! Dan kan mijn ochtend niet meer stuk hoor 😉

ontbijt

De omgeving

Hotel de Bilderberg ligt midden in de Veluwe, omgeven door bossen. Ons idee was om na het ontbijt een stuk te gaan wandelen, maar we kregen die avond vrienden te eten en er moesten nog inkopen gedaan worden. Elke week naar dezelfde markt is ook maar saai, dus we besloten nog niet richting huis te gaan, maar naar Arnhem. Wat is dat een leuke stad! De markt ligt vol lekkere dingen (en is niet duur!) en er zitten verschillende leuke horecazaakjes. Het is dat het een stuk rijden is, anders zou ik hier graag veel vaker komen.

B's bar

Ook Nijmegen is niet ver van het hotel, en voor de dierenliefhebbers is Burgers’ Zoo (mijn favoriet) om de hoek. Ohja: dit is ook heel erg leuk als je nog geen kids hebt, believe me. In deze tijd van het jaar is de Veluwe ook prachtig om rond te lopen. Lekker je dikke jas aan, en na een stevige wandeling een warm drankje drinken bij hotel de Bilderberg. Top idee =D

Voor meer informatie & reserveringen bezoek de website van Hotel de Bilderberg

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: