Creativiteit en passie bij de Kersentuin

1
de kersentuin

Passie vind ik een van de mooiste dingen die er bestaan. Het is ontastbaar, ongrijpbaar en toch is het heel gemakkelijk te herkennen. Heb je wel eens met iemand gesproken die een échte passie voor iets heeft? Dan zal je begrijpen wat ik bedoel, je ziet het in iemand z’n ogen en in zijn (of haar natuurlijk) hele manier van doen en laten.

Mensen vertellen me met enige regelmaat dat ze aan me kunnen zien dat ik een passie heb voor mijn werk, en dat wanneer ik ‘Goodfoodlove’ noem mijn ogen beginnen te fonkelen. En prachtig compliment vind ik dat. Deze passie zie ik vaak terug bij de chefs die ik ontmoet. Het kan bijna ook niet anders: het is een heftig beroep en als je dat (op hoog niveau) wilt volhouden red je het ook echt niet wanneer je geen passie voor je vak hebt.
de kersentuin
tafel
Vorige week heropende de Kersentuin nadata het een complete restyling had ondergaan. Niet alleen het interieur werd onder handen genomen, ook de kaart en het keukenteam werd nieuw leven ingeblazen. Bij binnenkomst stonden executive chef Stefan van Sprang (jawel, de chef van Aan de Poel** en chefkok Wessel Ruijmgaart ons op te wachten met een brede glimlach. De trots straalde letterlijk van ze af en ze konden niet wachten ons al het lekkers dat ze in petto hadden te laten proeven. Over passie gesproken…
de kersentuin de kersentuin
Ik had papa meegenomen en na een drankje, wat heerlijke Ibericoham en wat oesters in het stijlvolle bargedeelte namen we samen met Elke (Wanderlust.nl), Marlieke (CottonandCream) en een paar andere gezellige dames plaats aan de chefs table, waar we perfect uitzicht hadden op de keuken. We werden enthousiast bediend en het ene lekkere gerecht volgde het andere op. Sashimi van beef, sucadevlees in bloody Mary, gamba speciaal… De gerechten smaakten net zo lekker als ze klinken en verrasten ons stuk voor stuk.
de kersentuin
selfie met stefan

Even een ‘cheffie’ maken met Stefan

Stefan schoof tussendoor aan om te vertellen over het nieuwe concept van de Kersentuin. Of je nu komt voor een glas wijn met een klein gerechtje, of trek hebt in een heel diner, alles is mogelijk. De gerechten hebben een bescheiden formaat en zijn voor €15,- of €20,- per stuk te bestellen. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Een aantal gerechten is geïnspireerd op de signature dishes van Aan de Poel**, dus voor een culinaire ervaring zit je hier goed.
Toen we van de koffie van friandises genoten (lekkerste nougat ooit) kwam chef Wessel bij ons aan tafel. Wat ik altijd zo mooi vind aan chefs is dat ze ‘praten met eten’. Elke vroeg Wessel naar zijn desserts en in plaats van te vertellen wat hij serveert, haastte hij zich naar de keuken om met een bordje met het frambozendessert terug te komen. Ervaren gaat immers het beste wanneer je het zelf proeft 😉 Het was naast een heerlijke ervaring ook weer een bewijs van de passie die deze chef heeft voor zijn vak. Absoluut niet arrogant, maar trots op wat hij presenteert. En terecht.
dessert

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: