Hotspot | Sugar & Spice op de Zeedijk

1
sugar & spice

*Pling*, een mailtje van Nir:

Wat een leuke blog heb jij! Ik word vrolijk van je culinaire tips en recensies…
Zelf ben ik de eigenaar van Sugar & Spice bakery op de Zeedijk- een hele knusse koffiezaak waar je je meteen in een gezellige huiselijke omgeving waant. Dagelijks staan we in de open keuken achterin taarten en quiches te bakken, verse salades te maken en originele broodjes te smeren.

Untitled

Of ik het leuk vond om samen met iemand naar Sugar & Spice te komen om de ‘brunch platter’ uit te proberen. Hmm even denken hoor, zelfgemaakte taarten en quiches, een huiselijke sfeer en nummer 5 in de Misset koffie top 100. En dat ook nog eens op 5 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal. Uhm…. JA! Natuurlijk wil ik langskomen Nir, hartstikke leuk.

Van de week was het zover en ging ik samen met mama richting de Zeedijk. Wat een leuke straat is dat eigenlijk, zonde dat ik er niet zo vaak doorheen loop. Nir had niets teveel gezegd: het zaakje is klein en knus en doet inderdaad huiselijk aan. De counter/etalage ligt vol met zelfgebakken taarten en achter in is de keuken die volledig open is, en door het ‘aanrecht eiland’ een onderdeel is van de zaak. We lieten ons compleet verrassen met de brunch platter, die voor €14,95 op de kaart staat.

Geserveerd op zo’n leuk boomstronkje kregen we (allebei verschillende dingen) quiches, mini sandwiches met gerookte zalm en mozzarella, cheesecake, carrotcake, een glaasje met yoghurt, huisgemaakte granola en fruit, wat krentenbrood en een heel lekker vers gemaakt sapje met onder andere mango en basilicum. In éen woord: WAUW! Wat mega lekker zeg. Zoveel verschillende smaken, goede producten, quiches waarvan zelfs het bladerdeeg zelfgemaakt is. We konden serieus allebei niet kiezen wat we het lekkerste vonden omdat alles zo lekker was. De broodproducten worden overigens niet zelfgemaakt: deze komen van het Vlaamsch Broodhuys.

Untitled

Ook al lieten wij ons verrassen, ik vind het toch altijd leuk om de kaart te bekijken? Wat me opviel?
  • De Groene Meisjes hebben ook hun eigen brunch platter! Uiteraard vegan
  • Voor de veganisten onder ons is het hier sowieso een feestje: er staan meerdere vegan gerechten op de kaart
  • Ook aan mensen met gluten-en lactoseintolerantie is gedacht
  • Je kunt hier de hele dag (!) ontbijten. Helemaal top als je pas heel laat je bedje uit komt rollen en toch nog een lekker ontbijtje wil
  • Naast verse taarten, sandwiches en ander lekkers kan je hier ook genieten van een high tea

Untitled

Wat me verder opviel waren de prijzen van Sugar & Spice, deze zijn behoorlijk schappelijk voor Amsterdamse begrippen. Verder maken Nir en de dame die die er was van je bezoek echt een feestje: je wordt leuk en persoonlijk geholpen en complimentjes nemen ze met een brede glimlach aan. Ik weet in ieder geval dat ik hier zeker nog een keer terug kom, want ik zag nog wat dingen liggen die er té lekker uit zien om niet te proberen =D

Untitled

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: