Food hotspots in New York City

0

Half januari ben ik naar New York geweest om een vriendin te bezoeken die daar op het moment woont en werkt. Geen verkeerde start van 2016 dus!

Ik wil jullie graag een aantal food hotspots meegeven waarvan ik denk dat je er écht geweest moet zijn.

Chelsea Market

Een blok lang en een blok breed, om de hoek van de Hudson rivier in Manhattan. Hier vind je één van de grootste indoor foodhallen ter wereld. Je vindt er kleine restaurantjes met allemaal verschillende specialiteiten, kruidenwinkels en nog veel meer. Het gaat van soep tot noten, wijn tot koffie en van kaas tot cheesecake. Heaven voor foodlovers!

cm_outdoor
Bron foto: Chelsea Market 

ChelseaMarketCookbook_p012a
Bron foto: Life and Times 

The Halal Guys

Heb je wel eens van ze gehoord, de Halal Guys? Geloof me: dit moet je proberen! Überhaupt het gevoel dat je je lunch gaat kopen bij een straatkraam tussen de hoge gebouwen. Dat zie je alleen in films en series, maar nu mag je zelf. Het werkt heel simpel. Je kiest voor een platter of een sandwich en vervolgens voor chicken, gyros of falafel en je lunch is klaar. Believe me, dit is geweldig (zeker na een avond stappen). Ohja, de rij kan wat lang zijn, maar de mannen werken echt heel snel.

kthsdkgdk
Bron foto: Yelp 

IMG-20160112-WA0028

Freehold Brooklyn

Net over de Williamsburg bridge in Brooklyn vind je het cafe/restaurant Freehold. Hoe ik hier gekomen ben is een raar verhaal. Die ochtend stonden we namelijk in de Victoria Secret winkel in Manhattan toen een super knappe mannelijke werknemer ons te hulp schoot *kwijl*. Na een kwartier gezellig te hebben gekletst vroeg hij wat wij met oud en nieuw hadden gedaan. Blijkbaar was hij naar Freehold geweest met vrienden omdat er een leuk feest was. De conclusie was dat wij er echt eens heen moesten gaan. Een beetje blond zijn wij dit op eigen houtje gaan doen. Hadden we nu maar gezegd dat hij ons mocht meenemen. Oke, misschien wel heel blond!

Maar nu even over Freehold zelf. Je kan hier overdag heerlijke broodjes eten en koffie drinken. Veel mensen komen hierheen om te werken, wat trouwens in New York overal gebeurt. Voor wat ontspanning is er nog een game center en in de avond zijn er live muziek en andere optredens.

070715_Freehold-1 (1)
Bron foto: Gothamist 

WAVES at Freehold Brooklyn on August 15, 2015
Bron foto: Nicky Digital 

Le District

Ja, ook in New York houden ze van Frans eten. Aan de overkant van de straat bij het One World Observatory vind je een heel duur winkelcentrum. Loop toch even dit winkelcenturm in, want hier zit deze super schattige en lekkere Franse markt. Je vindt hier restaurantjes, een markt, bakkers, koffiehuisjes en barren volledig in Franse stijl. Wij gingen hierheen om iets te lunchen en kozen voor een heerlijke croque monsieur.

main_ledistrict_
Bron foto: Spoon University 

Tick Tock Diner

Waarom zet ik deze er tussen? Niet omdat de kwaliteit van de vette hamburgers en friet zo geweldig was, maar omdat je wel een keer in een diner gegeten moet hebben. De milkshake was trouwens super lekker!

Tick-Tock-Diner-NYC
Bron foto: William Sayler 

Ben jij wel eens in New York geweest? En heb je bijzondere food hotspots ontdekt waar we volgende keer écht heen moeten? Laat je reactie achter in de comments, vind ik leuk!

Over de auteur

Redactie - Robyn

Uit eten gaan, reizen of een combinatie ervan: dat zijn de dingen die Robyn het liefste doet! Ze houdt zich bezig met de marketing achter Goodfoodlove, bezoekt events en brengt daar smakelijk verslag van uit.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: