Kerst mugcake met kokos flakes en rode bessen

0
mugcake
Merry christmas! Voor als je deze morgen zin hebt in een spectaculair kerstontbijtje, maar niet teveel moeite wilt doen, is deze mugcake echt perfect. Het idee is dat je alle ingrediënten in een beker doet, deze in de magnetron zet en na een minuut – like magic! – een cakeje eruit tovert. Echt waar? Yes! Probeer maar eens =)
Het receptje kreeg ik van Two Chicks, dat is eiwit uit een flesje. Voor dit recept heb je namelijk de eierdooiers niet nodig, en het zou zonde zijn ze weg te gooien. Wist je dat dit in de horeca ook heel veel gebruikt wordt?

Dit heb je nodig

Magnetron | mok

Ingrediënten

Voor 1 persoon
Voor de mugcake:
4 el zelfrijzend bakmeel
2 el kristalsuiker
2 el cacaopoeder
2 el Two Chicks Eggwhites
50 ml amandelmelk
1 el kokos flakes
Voor de garnering:
Coconut flakes
Rode bessen
mugcake

Zo maak je het

Meng de amandelmelk en cacaopoeder tot een glad papje. Voeg daarna de kristalsuiker, de kokos flakes, het zelfreizend bakmeel en de eiwitten hieraan toe. Blijf roeren tot een gladde emulsie ontstaat.
Pak één van je leukste kerstmokken en vul de mok tot de helft met de cacaomix. Zet 1 minuut in de magnetron. Wees niet bang als het boven de rand uit komt; dat is de bedoeling. Versier met coconut flakes en rode bessen. Merry kerstontbijt!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: