Lekker oldschool: tomaat-ei salade voor op een broodje

3
tomaat-ei salade

Dat moment dat je vroeger op woensdagmiddag vroeg klaar was op school, en met je moeder langs de bakker ging om lekkere broodjes te halen, en dan lekker van dat broodje ging smullen en de rest van de dag ultiem ging schillen. Ik verlang nog wel eens terug naar die tijd, herken je dat? Om in gedachten en klein beetje terug te gaan naar toen, maak ik met enige regelmaat mijn lievelingsbroodjes klaar. Gewoon, for old time sake 😉 En omdat het nog steeds zo ontzettend lekker is.

Ik weet het niet helemaal zeker, maar volgens mij is dit ‘tomaat-ei prutje’ zoals we het vroeger – redelijk oneerbiedig – noemde een oud familierecept. Nouja recept, het is niet bepaald rocket science. Maar het is dus wel écht heel erg lekker! En zo klaar, en makkelijk als je niet zoveel in huis hebt, maar toch even iets specialers wil dan een bammetje met kaas. Tip van mij: koop je brood bij het Vlaamsch Broodhuys, die hebben echt mega lekker brood.

Ingrediënten

Voor 1 persoon

8 cherrytomaatjes of 1 gewone tomaat

1 ei

1 1/2 el. mayonaise (of yoghurt als je voor de skinny versie gaat)

Peper & zout uit de molen

Zo maak je het

Dit receptje kan eigenlijk niet makkelijker: snijd de tomaten in blokjes, kook het ei 6/7 minuten (hij mag wel had zijn, maar niet keihard) en maak daarna ook stukjes van het gekookte ei. Roer hier de mayo of yoghurt doorheen en maak op smaak met peper en zout. VET lekker op een volkoren boterham. En wat je overhebt kan je prima een dagje in de koelkast bewaren =)

tomaat-ei salade

 

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: