Home tour | Dit is mijn nieuwe huisje!

2
huis tour

Lang verwacht en eindelijk daar: mijn eigen, Amsterdame huisje! Oke, ik zit er alweer dik 2 maanden, maar voor mijn gevoel is het nu pas écht af. Ik zou het liefst vertellen hoe geweldig leuk het is om alles zelf in elkaar te zetten en te zorgen dat het er mooi uit ziet, maar de werkelijkheid is iets anders.

Het komt erop neer dat ik weken lang in de troep geleefd heb, met verhuisdozen midden in de kamer en elke dag een nieuwe lading stof die onder de voordeur naar binnen vloog, omdat er boven ons nog verbouwd werd. Ondertussen begon wel al wat leuke voorpret: ik had met interieurstyliste Eva van Hygge styling afgesproken om met haar te overleggen hoe het appartement eruit zou komen te zien. Ik vind interieurdesign heel tof, maar ben niet zo goed in alles op de juiste plek neerzetten. En laat dat nou net haar werk zijn 😉

Eva en ik planden een brainstormsessie in waarin ze vroeg naar mijn stijl, dingen die ik graag doe, materialen die ik mooi vind en wat voor sfeer ik in huis wil creëren. Ik deelde mijn Pinterest bord met haar, zodat ze ook visueel een idee kreeg van wat me aanspreekt. Een aantal dagen later kwam Eva weer langs om haar moodboard inclusief floorplan te presenteren. He-le-maal leuk! Ze zocht spulletjes uit binnen mijn budget, waarna ik zelf op pad ben gegaan om te shoppen. Toen ik alles binnen had kwam ze opnieuw langs voor het allerleukste van dit proces: het inrichten. Terwijl we alles een eigen plekje gaven, vertelde Eva veel handige tips & trics over het inrichten van een woning, handig gebruik maken van ruimtes en hoe je een interieur cat-proof maakt (heel belangrijk). Hoe dat ging, zie je in deze video:

 

Ik ben ZO blij met het resultaat! Een vriendin van mijn roomie had de opmerking gemaakt dat we nu een Instagrammable huis hebben, en daar ben ik het helemaal mee eens. Het voelt ineens echt als een huis, heel fijn. Misschien ging het in de video wat snel, daarom hierbij nog wat foto’s van hoe alles geworden is, plus linkjes naar de meubels en producten, zodat je ze zelf zou kunnen shoppen mocht je dat willen =)

zithoek

De zithoek met heerlijke 4-zits KIVIK bank van IKEA. Ik dacht dat ik een 3-zits gekocht had, maar het is dus 3-zits PLUS chaise longue, wat er op neerkomt dat je er gewoon met veel mensen op kunt zitten 😉 Eva gaf de tip om spullen per 3 of 5 bij elkaar te zetten, dus een oneven aantal. Ik zocht deze drie tafeltjes uit: de wit/grijze is van Karwei, de draadstalen van Xenos en de groen/marmer heb ik even geen idee meer…Bol.com, Tafelstore en Flinders hebben ook hele toffe tafels, mocht je er nog een zoeken. (Ja ik heb inderdaad heel internet afgespeurd haha). Je kunt gewoon 3 compleet verschillende tafeltjes bij elkaar zetten; samen vormt het toch een leuk geheel.

De kussentjes op de bank en het kleed komen van HM home, en het groene kussen en de messing kandelaar van Karwei. De plaid vond ik bij Dirk van den Broek, die hebben soms echt leuke non-food dingen! Ook hier geldt weer: zet alles het liefs in on-even aantallen neer.

tv-hoek

Toen ik deze stoel in de Karwei pop-up store zag was ik meteen verkocht. Toeval wil dat Eva deze (zij het bij een andere winkel) ook gevonden had en in haar plan verwerkt had, dus het was meteen duidelijk dat deze er zou komen. Het roze schaap (van echt schapenwol, maar dan geverfd) is van Kwantum en ik ben er helemaal gek op. Het boek, dat er ter decoratie ligt, is trouwens echt geweldig: Before they pass away van Jimmy Nelson.

Ik had nog geen tv-meubel gescoord, en kocht de kist van Kwantum eigenlijk als opbergplek. Huub huup barbatruuk: je legt de koffer op z’n kant zodat de klep naar voren opengaat en hoppa: je hebt een tv-meubel. Die Ziggy dan weer als speelpaleis gebruikt, maar dat terzijde 😉

dingen-aan-de-muur

Weer met z’n drie bij elkaar: deze spiegel van HM home, het & teken van Kwantum en de foto die ik zelf schoot op Aruba (best trots op!). Tip van Eva: dingen boven je bank (vooral een spiegel zoals hier) geven het effect van verlenging. Het sterretje gaf Eva me cadeau, dus die moest ook zeker in huis komen als haar signature.keuken

Jaaaa mijn keuken! De plek waar ik hoop in het nieuwe jaar weer wat meer tijd door te brengen. De planken zijn gewoon van IKEA, alleen is er een wat korter gezaagd zodat hij ertussen paste. Tip: trek gewoon wat spullen uit je kast die je normaal zou opbergen, en zet ze leuk neer. Dat deden wij met de roze beslagkom van Rosti Mepal, de kruiden van Green Gypsy en natuurlijk mijn tajine. Verder mag de rvs pan van Le Creuset gewoon op het gasstel staan: zo’n mooie pan mag gezien worden. De Magimix Cook Expert heb ik altijd bij de hand, net als de geweldige roze waterkoker van SMEG (mijn pronkstuk in de keuken haha!).bartafel

Ik wilde dus heel graag een bar, een boekenkast en dan het liefst zo dat het niet teveel plaats zou innemen. Tadaaa! Dat is dus gelukt met deze bartafel/kast van Otto. De krukken komen nog, ik heb nog niet echt mooie (die betaalbaar zijn) gevonden. De prullenbak is van Wesco en daar ben ik helemaal blij mee. Hij is in de nieuwe kleur Warm Grey, gaat open met je voet (handig met je handen vol) en is klein van stuk, maar toch gaat er lekker veel in.

Het kleedje kocht ik op Zakynthos, heerlijk wat felle kleurtjes in huis. In de keuken kan dat ook perfect: het komt terug in de kookboeken (op kleur gesorteerd) en natuurlijk in de waterkoker.

eethoek

Dit is denk ik mijn meest favoriete plek: de tafel. Ik zeg bewust geen eettafel, omdat het voor mij – voor het grootste gedeelte van de dag – ook als werktafel fungeert. Natuurlijk eet ik er ook aan: het liefste samen met vrienden en vriendinnen. De tafel is van mijn roomie Marloes, maar een soortgelijke vind je bij Tafelstore of Woodville, waar ik een houten bankje met metalen poten bestelde (was nog niet binnen hier), voor onder de vensterbank en bij de tafel wanneer er meer mensen zijn.

De stoelen zien er mega tof uit, maar zijn een beetje gammel. Ik bestelde ze via zo’n voordeeldeal site, niet zo handig achteraf. Je kunt beter voor de net iets duurdere versie gaan, die zijn steviger. Ach, heb ik in ieder geval weer van geleerd 😉

De lampions zijn van Xenos en maken de eethoek helemaal gezellig.
keukentrolley

Deze super leuke keukentrolley is van Kwantum (I love it echt) en het kurkbord dat er boven hangt is eigenlijk een dienblad, maar fungeert ook perfect als muurdecoratie – tip van Eef. Nog een leuk idee: pak wat mooie glazen uit de kast en zet ze ter decoratie in de trolley. En zet alles van vooraf gezien op een lijn (‘spiegelen’ zoals dat in winkeltermen heet), dat creëert rust en geeft een strak effect.kattenhoek

Aan mijn twee (b)engeltjes is natuurlijk ook gedacht. De kattenbak had ik liever in een aparte kamer gezet, maar aangezien ik die niet heb moet hij in de woonkamer. Met een houten kratje eromheen, en een vilten mandje (voor de speeltjes) erop ziet het er helmaal niet verkeerd uit. Zelfs de krabpaal misstaat niet in huis, omdat hij dezelfde kleur heeft als de bank. En wat is Ziggy ook weer een topper dat hij precies op de foto zijn paal even demonstreert, haha!bank

Zoals je ziet is het huis niet echt in kerstsfeer: ik had vooral zin in een mooi, knus en strak interieur en even geen tierelantijnen of een kerstboom in huis. Riviera Maison stuurde me deze mooie kerstballen, die heel tof staan in het mandje van HM home. De box ziet er niet alleen tof uit, maar zorgt er ook voor dat mijn laptop en andere dagelijkse spullen niet in het zicht liggen.

Zie je trouwens hoe elke kleur (grijs, groen en roze) elke keer weer ergens terug komt, zonder dat het huis er schreeuwerig uit ziet? Heel fijn, want Marloes houdt van een rustig interieur terwijl ik echt gek op kleurtjes ben, dus zo is het top opgelost.
bank-en-tv

Dat was het! Mijn home tour en natuurlijk een video bomvol tips. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden, zowel van de video als van het uiteindelijke resultaat. Laat het me vooral weten in een reactie, vind ik heel erg leuk!

Tot slot nog een MEGA dankjewel voor Eva Taute van Hygge styling (wat dat betekent zie je trouwens  in de video), zonder haar was het zeker niet zo mooi geworden als nu. Bekijk zeker haar website even om te zien wat ze nog meer voor moois kan maken, of om contact met haar op te nemen.

 

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: