Ad

Kerstdiner samenstellen? Deze superhandige tool helpt je erbij!

0
kerstdiner
Dit jaar staat kerst voor mij in het teken van familie (uiteraard) en vrienden en vriendinnen. Niets is zo gezellig als een tafel vol met de mensen met wie ik het hardst kan lachen – en het beste wijn kan drinken. Nu vind ik het hartstikke leuk om te bedenken wat er op tafel komt, maar ik kan het natuurlijk niet helemaal alleen.

 

Het allerleukste van samen eten vind ik wanneer iedereen iets meeneemt. Een lekkere salade, een goed pastagerecht of een heerlijk zoet dessert. Nu heb ik hele creatieve vriendinnen, maar het gebeurt nogal eens dat we met dezelfde ideeën voor gerechtjes aankomen. Niet heel erg, maar ik proef liever meer verschillende dingen. PLUS heeft daar nu iets briljants op gevonden: een online tool waarmee je niet alleen de lekkerste kerstproducten kunt shoppen, maar ook onderling kan bepalen wie wat meeneemt.
 online tool Plus
Misschien had je de post op mijn Facebook of Instagram al gezien: ik ben dus aan de slag gegaan met de online tool. ‘Voorpret van het buffet’ heet het, en dat is het voor mij ook echt. Ik kan er echt lol aan beleven om te bedenken wat er op tafel moest komen. Allereerst gaf ik het aantal personen aan, dat waren er 6 in mijn geval. Mijn vrienden nodigde ik uit via email, zodat zij allemaal in de tool kunnen en ‘de tafel kunnen dekken’, oftewel hun recept op tafel zetten, zodat iedereen kan zien wie wat maakt. Toen ben ik gaan kijken tussen de receptjes om me te laten inspireren. Ik had zelf ook al wat receptjes bedacht, dus die heb ik zelf toegevoegd aan de tool. Je zag dus blini’s met zalm op tafel staan, en iedereen in de groep kon zien dat ik dat zou maken. Uiteindelijk stond onze virtuele tafel vol met lekkere gerechtjes.
online tool plus
En nu het allerleukste: kerst vieren! Maar dan eind november. Ik kan natuurlijk niet iets voor jullie iets opschrijven terwijl ik het niet zelf geprobeerd heb. Dus trommelde ik wat vrienden en vriendinnen op, dekte de tafel gezellig en doken we samen de keuken in. Ik de blini’s, Nicky de pasta etc, net zoals we in de tool bedacht hadden. Hoe dat eruit zag? Zo:
boodschappen doen plus
Tijd om boodschappen te doen! Ik ging naar de PLUS in Utrecht om ingrediënten voor mijn gerechtje te scoren. Oke, en stiekem nog meer dingen want ze hebben daar altijd allemaal lekkers.
Bij ons begint een diner altijd met borrelen & happen. Ik trok wat bubbels open en serveerde kaasjes, olijven, zontomaatjes en stokbrood (met MEGA lekkere kruidenboter van de PLUS, echt een aanrader). Heerlijk om het diner relaxt te beginnen en even bij te kletsen.
blini met zalm
De amuse was een blini (waarvoor ik – heel simpel – kant-en-klare poffertjes gebruikte) met gerookte zalm. Super snel klaar en oh zo lekker.
gevulde pasta
Marco verzorgde dit eenvoudige, maar super lekkere voorgerechtje: pasta gevuld met aubergine en mozzarella, met daar overheen wat truffelolie en Parmezaanse kaas.

beef tagliata

Bij het hoofdgerecht was het de beurt aan Mieke: zij maakte het beef tagliata recept van Goodfoodlove.

tiramisu plus

Een kerstdiner is natuurlijk niet compleet zonder dessert. We maakten het onszelf héél makkelijk met deze tiramisu, die dus echt heel lekker is.

Cheers! Op een hele smaakvolle en gezellige avond.

Wil je ook aan de slag met de online tool van PLUS? Klik hier om naar de speciale pagina te gaan. Heel veel plezier met de voorbereidingen!

 Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met PLUS. Lees hier mijn disclaimer

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

cadeaus

Culinaire cadeaus

Als ik ben uitgenodigd op een housewarming vind ik het altijd leuk om een culinair cadeau te geven. De nieuwe bewoner heeft naar alle waarschijnlijkheid ...