Maak je eigen gezonde notenmix

1
gezonde notenmix

Ik ben gek op nootjes als tussendoortje. Noten zijn gezond, voedzaam en ik vind ze heel erg lekker, vooral wanneer ze gecombineerd zijn met bijvoorbeeld gedroogd fruit, zaden en pitten of andere smaakmakers.

gezonde notenmix

Er worden tegenwoordig heel veel kant-en-klare tussendoortjes met noten verkocht, zoals mijn favoriet Just Nuts. Nu zijn deze zakjes (met een eekhoorn erop!) helaas niet overal te koop. Daarnaast ben ik natuurlijk helemaal into het zelf maken en bedacht ik me dat een eigen notenmix ook heel goed zelf te maken is. Fijn bijkomend voordeel: je kunt het helemaal naar eigen smaak samenstellen en het is nog voordeliger ook! Ik vertel je natuurlijk hoe ik mijn favoriete notenmix maak, maar probeer vooral ook andere combinaties uit. Het lekkerste is om noten te combineren met zaden, gedroogd fruit en kruiden. Ik heb een klein overzichtje voor je gemaakt van wat ik lekker vind om te gebruiken.

Noten:

Amandel | hazelnoot | walnoot | pecannoot | cashewnoot | macadamia | pistachenoot | abrikozenpitten

Zaden & pitten:

Poempoenpitten | pijnboompitten | zonnebloempitten

Gedroogd fruit:

Cranberries | pruimen | abrikozen | moerbeien | rozijnen | aardbeien | bananen | dadels | vijgen | appel | mango | ananas

Kruiden:

Kaneel | zeezout | chiliflakes | tijm | rozemarijn

Andere smaakmakers:

Kokosschaafsel | raw cacaonibs

Untitled

 Eén van mijn favoriete mixen zie je op de foto’s: walnoot, pompoenpitten, kokosschaafsel, cranberries, wat kaneel en zeezout. Bewaar je notenmix in een ziplock zak of een afsluitbaar bakje, zo worden de nootjes niet taai. Nu kan je elke dag een klein zakje vullen en jouw notenmix met je meenemen, voor als je tussendoor trek hebt in iets lekkers.
Maken jullie wel eens zelf notenmix? En wat is dan je favoriete combinatie?

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: