TIP | Op culinaire ontdekkingstocht tijdens de Diner Dagen

0

Vroeger was alles beter zeggen ze, maar het is duidelijk dat die vlieger niet altijd op gaat! In de generaties voor ons gingen mensen vaak één keer per jaar uit eten, bijvoorbeeld om hun trouwdag of de verjaardag van oma te vieren. Dat was dan steevast elk jaar bij hetzelfde restaurant, ‘lekker vertrouwd’. De meeste mensen zijn tegenwoordig wat avontuurlijker en durven wat meer uit hun comfort zone te komen.

download

We hebben vandaag de dag natuurlijk ook veel meer tijd, geld én keuze te over voor een gezellig avondje uit. En dankzij het internet kunnen we tegenwoordig makkelijk en snel een leuk restaurantje uitzoeken, de kaart en de prijzen bekijken en bedenken of en waar je in de buurt kunt parkeren. Een bekende website met dat soort handige informatie is IENS, waar je van meer dan 19.000 restaurants in heel Nederland informatie kunt opvragen vanuit je luie stoel. Een ander leuk voordeel van de website is dat ze vaak fijne aanbiedingen hebben zoals de IENS Diner Deals, waarmee je soms wel 60% korting krijgt op een meergangen menu.

download (1)

Ik ben altijd gek op actieweken. Restaurants bieden dan een menu aan tegen gereduceerd tarief: een goede reden om op culinaire ontdekkingstocht te gaan dus =) IENS organiseert sinds 2010 elk jaar de Diner Dagen die dit jaar zelfs twee keer plaatsvinden.

images

De eerste editie was in de lente, en van 26 september tot en met 5 oktober kun je voor de tweede keer dit jaar voordelig op zoek naar een spannend nieuw restaurant. Maar liefst 500 geselecteerde restaurants bieden tijdens de Diner Dagen een driegangen menu aan vanaf maar 20 euro, dus het is zeker een goed idee om van die kans gebruik te maken!

download (2)

Ik heb een klein overzichtje gemaakt van mijn favoriete restaurants die deelnemen aan de Diner Dagen:

♥ De liefde

♥ Harbour club

♥ Bouillabaisse

♥ Basiliek *

♥ ’t Nonnetje *

uit_eten_12

De Diner Dagen beginnen vandaag dus reserveer snel je plekje. En heb je een creditcard van American Express? Dan kun je profiteren van leuke bijkomende voordelen, zoals de mogelijkheid om al vanaf 2 september te boeken! Daarnaast spaar je met je American Express Green Card punten voor korting op volgende restaurantbezoekjes en kun je naar de speciale Diner Maanden die American Express voor kaarthouders organiseert.

Advertorial

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: