REVIEW | Oliver Gastro Bar

0
gastro bar

Samen met mijn vader mocht ik gaan eten bij restaurant Oliver Gastro Bar (niet te verwarren met Ron Gastrobar). Er waren wat nieuwe gerechten op de kaart, samengesteld door chef Oliver.

IMG_20141002_183501

Bij binnenkomst kregen we een lekker drankje en werd ons naar allergieën gevraagd. Behalve coquilles (ik) en paprika (pap) eten we alles. Leuk dat we nog niet wisten wat we zouden krijgen, ik ben gek op verrassingen. Omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar wat een restaurant nog meer te bieden heeft vroeg ik toch de kaart. Deze zit leuk in elkaar: de kaart bestaat uit verschillende gerechten van hetzelfde formaat, die allemaal €9,50 kosten. Een kleine eter eet volgens de introtekst (geschreven door chef Oliver) 3 gerechten. Dan kan er gekozen worden voor het 4 gerechten ‘surprise menu’ of voor het uitgebreide ‘chef’s  special’, dat uit maar liefst 5 gerechten bestaat.

gastro bar

Na het eerste gerechtje, de tataki (met lekker mals kalfsvlees) kwamen we er al achter dat alleen een hele grote stoere vent 5 gangen op kan. De porties zijn behoorlijk groot. Waar voor je geld dus, maar bij een 4 gangen menu begint het bij gang 3 toch wel erg veel te worden. We gaven dit aan en konden het nagerecht gelukkig delen.

20141002_191345

Het interieur van de zaak is, ondanks het ontzettend hoge plafond, erg knus. Leuke (echte!) mandarijnboompjes en flessen met kaarsen erin. Ook de wijnkaart zit goed in elkaar, veel keuze in soorten en prijsklassen. Ik kreeg bij mijn vleesgerecht een glaasje wit geschonken welke ik niet uit de verf vond komen. Toen ik, nadat ik uitgegeten was, opnieuw een slok van deze ‘trocknen Riesling’ nam proefde ik pas echt de smaak van de wijn. Die overigens hartstikke lekker was.

20141002_184408

Er is aandacht besteed aan het opdienen van de gerechtjes en ook een verrassingselement ontbreekt niet: ons tweede gerecht zag eruit als een gebakken ei (inclusief dooier) maar bleek inktvis en een bijzonder bolletje mango te zijn. Het Rendang vlees van de derde gang was goed op smaak en lekker gegaard.

IMG-20141002-WA0012

De gerechten, en vooral het dessert miste naar mijn idee wat samenhang. Misschien kijk ik te vaak naar kookprogramma’s op tv, maar ik vind het zelf erg lekker als smaken verbonden worden (bijvoorbeeld door middel van een saus) in een gerecht en dat is iets wat ik hier soms miste.

IMG-20141002-WA0015

Ik vind The Gastro Bar een leuke zaak waar zeker potentie in zit maar ik zou graag wat meegeven om de zaak naar een hoger niveau te tillen. Chef Oliver wordt meerdere keren genoemd (zelfs in de naam van de zaak) maar helaas komt hij de keuken niet uit. Er stonden twee mannen in de keuken en ik had ook geen idee welke van de twee Oliver is. Ik had het leuk gevonden om degene te ontmoeten die de gerechten bedenkt en waar de zaak naar is vernoemd.

20141002_192647

Daarnaast vind ik het tof dat gerechten mooi opgediend worden, maar de puntjes staan pas echt op de ‘i’ wanneer het bordje ook even schoongemaakt wordt en alles dus helemaal ‘clean’ is. Dat laatste geldt ook voor de wijnglazen en de wasbak in de wc, dat mag even wat meer aandacht hebben.

Je kunt bij Oliver Gastro Bar terecht voor lunch, diner, ‘sharing’ gerechten en zelfs aan de kinderen is speciaal gedacht met de ‘gastro kids’ kaart. Het restaurant bevindt zich aan de (voor mij onbekende maar leuke) Sumatrakade 613 in Amsterdam.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

Gratis Jillz 0%!

Jillz is mijn favoriete festivaldrankje. Het is lekker fris, er zit net zoveel alcohol in als in een biertje (wat ik overigens helemáál niet lust) ...