Smaak van de week #22 | Geheime borrel & fotoshoot in de natuur

0
fotoshoot in de natuur

Goedemorgen! Zijn jullie klaar voor een nieuwe Smaak van de Week? Komt ‘ie…

ekoplaza

EkoPlaza stuurde me een pakketje met wat producten van ze, en deze BioBites crackers en Tartex vegetarische paté nam ik mee naar werk. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar het was echt lekker! Vooral de herbs en tomato paté waren favoriet.

berkenwater

Ook dit berkenwater van Tapped zat in het pakketje. Het zit vol met vitamines en mineralen en wordt in Finland uit de berkenboom getapt. Ik vond dit zó ontzettend goor! Gezond of niet, ik heb het niet opgedronken.

’s Avonds gingen we naar vriendin Bri die jarig was. Ze is gek op sushi en kijk wat ik voor haar scoorde: deze super leuke chopsticks van Blond Amsterdam! Om het feest compleet te maken werden er een paar gigantische schalen sushi aangerukt, heerlijk =D

napoleon snoepjes

Foodpost! Napoleon heeft nieuwe – zachte – snoepjes en ik mocht ze proberen. Ze zijn er in fruitmix zuur & zoet, en in dropmix zout. Ik ben niet echt een snoeper, maar ik vond ze echt lekker! De zoete zijn favoriet.

rain core

Misschien hebben jullie op mijn Facebookpagina al gelezen dat ik de Rain International voedingssupplementen Soul & Core aan het proberen ben. Het is een 100% natuurlijk supplement, gemaakt van koudgeperste zaden, en het vult een gezonde levensstijl aan. Bij de een is het een fijne aanvulling, en bij de ander lost het specifieke of langdurige problemen zelfs op. Ik merk dat mijn buik een stuk beter gaat, dat mijn huid veel egaler is (normaal krijg ik behoorlijk pukkeltjes van varkensvlees en dat was nu – voor het eerst! – niet het geval). Verder werkt het onwijs goed voor mijn concentratie, dus ik ben behoorlijk onder de indruk.

rain international

Dinsdagavond ging ik met Denise mee naar een informatieavond van Rain International, omdat ik graag meer over de producten wilde weten. En ik weet er zeker meer vanaf! Binnenkort vertel ik jullie er ook meer over =)

kat aan tafel

Voordat ik de deur uitging at ik even snel wat, en kijk wie me gezelschap hield =D

Woensdag visdag! Tijdens de lunchpauze liep ik met een aantal collega’s naar de viskraam om daar lunch te halen. Ik at – uiteraard – een Hollandse Nieuwe (ze zijn lekker dit jaar!) en daarbij een wrap met zalm. Prima lunch zo =)

massage op werk

Sinds kort krijgen we elke maand een stoelmassage op kantoor. Zo’n fijne afwisseling tijdens een lange dag zitten! Ik kan namelijk niet zo goed stilzitten 😉 Een massage is perfect voor ontspanning, spieren losmaken en het voorkomen van rug- en nekklachten.

Na werk ging ik snel de trein in, op weg naar Amsterdam Flavours waar Kumar’s een leuk event organiseerde. De dames van Chicks love Food hostten het event, en er waren ook veel andere bekenden aanwezig. Samen met Willemijn van BeBio en Ianna van Beginspiration zat ik in het team van Francesca Kookt!, onder leiding van Dominque. We maakten deze heerlijke sechuan soep met de producten van Kumar’s. Daarna mochten we achterover leunen en smullen van de gerechten die de andere teams bereid hadden.

Toen ik thuiskwam stond dit schattige schaaltje van Pots and Co op me te wachten. Het Engelse merkt maakt handmade puddings in prachtige ramekin potjes, die je na gebruik dus niet weg hoeft te gooien. Ik nam een hap en went to chocolate-caramel-seasalt heaven. Echt niet normaal, zó lekker is dit! Het leek net of ik een hap ganache nam, zo boterzacht en compact was dit dessert. Gelukkig heb ik nog twee andere smaken in de koelkast staan om te proberen =D

Donderdag is altijd mijn leuke, hectische dag. Ik begon met een afspraak bij ZTRDG, waarmee ik een hele leuke samenwerking aan ga. Laatst scoorde ik bij Primark deze regenparka en helaas moest hij aan, want het was rotweer. Op naar mijn volgende afspraak in de Foodhallen, waar ik nog even wat werkte en de superlekkere ricepaper rolls van Viet Vieuw at. Daarna naar Edel, waar ik gezellig bijkletste en me alles liet vertellen over Edelwise festival, waar ik over een maandje heen mag. Leuke middag!

Geheime locatie

Jawel, ik mocht weer op een hele fijne manier gebruik maken van mijn Let’s cocktail ambassadeurschap! Tanqueray gin organiseerde een eventje op een prachtige geheime locatie aan de Amstel: het schuilkerkje. We deden een kleine ginproeverij, vergaapten ons aan het prachtige pand en proosten op dat de donderdagavond de nieuwe vrijdag is 😉

john dory

Daarna gingen we door naar restaurant John Dory, waar we omver geblazen werden door de culinaire visgerechten. Snel meer over deze zaak!

Vrijdagochtend was het tijd voor een stevige workout. Mario en ik gingen boksen, en hij heeft me echt afgemaakt haha, het was zo zwaar! Ik moest telkens zo’n zwaar touw heen en weer bewegen (2 minuten) en dan zonder mijn armen te laten zakken, met dezelfde arm, 2 minuten op de boksbal slaan. Dat dus links-rechts afgewisseld, en met twee armen tegelijk. Op het laatst moest ik ook nog mijn armen heen en weer bewegen en zoals je op de foto kan zien was dat niet prettig 😉 Mijn schouders branden als een gek, maar daarna voelde ik me wel lekker fit. Eiwit shake erin, nog even een selfie met de leukste trainer van het land en ik was klaar voor de rest van de dag.

vrijdag

Na de hele dag gewerkt te hebben, was dit de perfecte vrijdagavond. Nick & Jel hadden allemaal lekkere dingen gehaald & gemaakt, en ik nam wat wijntjes mee. We zaten tot het al lang donker was (en dat is gelukkig laat in de zomer) buiten en praatten elkaar bij over alle leuke tripjes die we gemaakt hebben. Heerlijke avond! En over dit wijntje lezen jullie heel snel meer =)

foodblogger

Hoe herken je een foodblogger? Nou uhh…. zo 😉

Zaterdagochtend ging ik sinds lange tijd weer eens naar de markt. Ik moet dat echt vaker doen, ze hebben er de lekkerste dingen. Wat ik mee nam: haring, verse nootjes, fruit, brood en boerenkaas. De mannen gingen naar een feestje dus ik zette de hele tafel vol voor een stevig ontbijt. De vrucht op rechts was een uitprobeersel: het heet een Melano, ziet er supercool uit maar smaakt niet lekker.

De rest van de dag was ik gezellig met Nick. We kochten wat nieuwe spullen voor in de tuin en voor in huis, gingen lekker onderuit met Netflix en installeerden mijn supertoffe nieuwe discolampen. Hoe vet! Je draait ze gewoon in de fitting van je lamp als als je hem dan aanzet krijg je draaiende kleurtjes. Niet echt geschikt voor elke dag, maar perfect voor een feestje. Ik kocht ze voor €2,50 per stuk bij de Action.

springrolls

Natuurlijk moest er ook gekookt worden, en ik haalde dan eindelijk de ricepapers uit de kast en maakte samen met Nick deze springrolls. ZO lekker! Receptje komt eraan.

Fotoshoot in de natuur

fotoshoot

Niet de standaard bezigheid voor de zondagochtend, maar ontzettend leuk: samen met Rachel ging ik de Oostvaardersplassen in voor een fotoscoop. Galajurk aan, make-up erop en gaan. Dit is een van de foto’s geworden, ik vind hem super gaaf. Wat vinden jullie ervan? Ik ben heel benieuwd! Als je er nog een wilt zien, ga dan naar mijn Instagram. Voor meer werk van Rachel, bezoek haar Instagram pagina

zwaan

Kijk dit nou! Liep op z’n dooie gemak door de straat, haha!

Ik had wat deadlines dus werkte de hele middag door, en daarna was het tijd voor wijn! Las Tapas schenkt sinds kort de nieuwe trend uit Spanje: blauwe Chardonnay. Dat moesten we natuurlijk proberen!  Ons oordeel: het is vooral het leuk omdat het zo geinig staat. Het smaakt zeker niet verkeerd, maar we hadden na 1 glas eigenlijk wel genoeg en daarna gaat het een beetje tegenstaan. De blauwe tong achteraf staat trouwens heel charmant 😉

We sloten het weekend af bij Brasserie de Houtrib. Onze amigo Erik was net terug van zijn reis door de VS, dus het was heel leuk hem weer even te spreken. Hij verraste ons met een super lekkere (en prachtige!) steak tartare en daarna een gerecht met tonijn, zeebaars, gamba en pasta met cognac-truffelsaus. Mmmmm…

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: