Ad

To the test: de Philips Airfryer

6
airfryer

Gezond, makkelijk en zonder vieze geurtjes frituren. Geloof jij het? Ik had er een beetje mijn twijfels over, maar toen kende ik de Phillips Airfryer nog niet.

De hele ‘ik eet geen vet’ hype sla ik over, we weten immers allemaal (hoop ik?!) dat je lichaam vetten nodig heeft. Let wel: dan heb ik het natuurlijk over vetten die goed voor je zijn, zoals die uit avocado en olijfolie. Frituurvet is dan weer een voorbeeld van het soort vet dat je beter niet tot je kunt nemen, en laat dat nou nét hetgeen zijn dat je bij de Airfryer niet nodig hebt.

Untitled

Het apparaat werkt ontzettend makkelijk: je stopt de stekker in het stopcontact, drukt op de knop en na 3 minuten is de Airfryer al klaar voor gebruik. Ik deed er wat snacks van Mora in, maar je kunt er bijvoorbeeld ook vlees of vis in grillen, spareribs mee roosteren en zelfs een appeltaart in bakken! Ik vroeg me af of de ‘Happas’ en ‘Chickins’ die ik in de Airfryer deed wel gaar zouden zijn omdat ze er maar 8 minuutjes in moesten. Nou, gaar waren ze en ook nog eens super krokant. En wat ik heel fijn vind: geen vette vingers.

Snacks zoals kippenpootjes en zelfgemaakte patat zijn uit de Airfryer veel gezonder dan uit de frituurpan. Frituurvet is niet bepaald goed voor je: het bevat verzadigd vet dat onder andere slecht is voor hart en bloedvaten. De Airfryer gebruikt veel minder olie dan een traditionele friteuse: slechts een lepel is nodig! Dat het gezonder is komt omdat je gaat frituren met lucht. Wij hebben een heerlijk maaltje met kip, sla en patat gemaakt, lekker Hollands en vooral heel erg smaakvol met mooie goudbruine, krokante patat.

Omdat ik normaal geen frituurpan gebruik heb ik niet echt vergelijkingsmateriaal, maar dit zijn wat mij betreft de absolute pluspunten van de Airfryer:

  • Veel minder vet en geen vieze frituurgeur in huis
  • Het eten komt er echt lekker krokant uit!
  • Mijn vriend vond het apparaat er heel tof uitzien: hij heeft een strakke, afgeronde vorm en is glimmend zwart (hij is ook in het wit verkrijgbaar, ook heel mooi)
  • Het werkt heel makkelijk een snel
  • Schoonmaken is zo gedaan: de mand en de lade mogen gewoon in de vaatwasser en je zit niet met oud frituurvet

Wat ik verder erg fijn vind is dat je de Airfryer ook kan gebruiken om eten in op te warmen. Als je voor een aantal dagen gekookt hebt en je wilt eten opwarmen hoeft dat dus niet meer in de magnetron (ik ben daar niet zo’n fan van) maar kan het gewoon in de Airfryer. Tot slot heb ik nog een leuke tip voor inspiratie: de Airfryer app staat vol met leuke recepten en via de Philips Chef Facebookpagina kan je nog meer lekkers vinden.

disclaimer

Dit is een gesponsord bericht. Uiteraard zijn alle meningen van mijzelf, ik vertel je er meer over in mijn disclaimer.Over de auteur

6 comments

    • Kelly 21 mei, 2015 at 17:06 Beantwoorden

      Ja was ik dus ook! Niet verwacht dat ik zo enthousiast zou zijn want ok frituur dus nooit, maar hier kan je ook echt gezonde dingen uit toveren =)

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Raketje

RECEPT | Goodfoodlove raketje

Het is zomer en dat betekent tijd voor ijsjes! Wat is er nou leuker dan zelf in een handomdraai (letterlijk) een ijsje te maken?! We ...