Chocokoko’s | Lekkerste gezonde snoepjes ooit

12

Heb je ook wel eens dat je in de keuken staat, van alles in de keukenmachine gooit, er figuurtjes van kneedt en dat dan blijkt dat je een ge-wel-dig recept hebt bedacht? Ik ook niet… tot vandaag!

Deze chocokoko’s (zoals ik ze gedoopt heb) zijn werkelijk to die for. Ze zijn zoet, tropisch, hebben een heerlijke bite en je kan er ongegeneerd van snoepen. Ze zijn namelijk hartstikke gezond! Lees snel verder wat je nodig hebt en hoe je ze maakt. Enne, laat de suiker maar in de kast staan. Dat zit er dus mooi niet in =)

Dit heb je nodig:

Keukenmachine | bordje | steelpannetje

Ingrediënten:

10 grote meidjool dadels | 3 handjes havermout | 2 el. cacao nibs | 2 el. kokosschaafsel | 1 el. kokosolie

Untitled

Zo maak je het:

Ontpit de dadels en doe ze samen met de havermout en cacao nibs in de keukenmachine. Houd hem goed vast, hij kan nogal heen en weer schudden door de zware substantie van de dadels (mijn katten schrikken zich altijd kapot wanneer ik de keukenmachine aan zet). Smelt ondertussen de kokosolie in het pannetje en voeg een klein beetje toe aan het dadelmensgel. Kijk even naar de substantie: is het plakkerig genoeg om mee te kneden, maar niet te nat? Dan is het goed. Doe er anders nog wat kokosolie bij. Is het te nat? Voeg dan nog wat havermout toe.

Untitled

Laatst hoorde ik iemand zeggen: “koken is een kunst, geen wetenschap” en daar ben ik het helemaal mee eens! Houd je niet al te veel vast aan de hoeveelheden maar doe het op gevoel en naar jouw smaak.

Untitled

Oké terug naar de snoepjes: als het goed is kan je nu figuurtjes maken van het mengsel. Ik maakte rechthoekige vormpjes, maar je kunt ook balletjes draaien of er iets anders leuks van maken. Rol ze even door het kokosschaafsel (dat je op een bordje hebt uitgestrooid) en zet ze minimaal een halfuur in de koelkast. Als je je écht niet kan inhouden kan je er ook best een proeven voor ze de koelkast ingaan, maar waarschijnlijk eet je ze dan allemaal in één keer op 😉

Untitled

 

Over de auteur

12 comments

 1. linda 30 mei, 2014 at 21:59 Beantwoorden

  Vandaag voor de 2e X gemaakt en er een handje gedroogde cranberries doorheen gedaan. Ook lekker! Maakt het net wat frisser.

  Groetjes

  • Kelly 23 mei, 2014 at 14:05 Beantwoorden

   Superleuk! Je had ze laatst na sporten ook van me geproefd toch?

   Heb ook nog een lekkere gezonde reep, die zal ik binnenkort online zetten =)

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: