French afternoon met Rachel Khoo en Culy

3

Als foodblogger mag ik vaak bij leuke en speciale gelegenheden zijn. Donderdag was er zo’n superleuke gelegenheid: ik mocht Rachel Khoo ontmoeten en ook nog eens met haar koken!

b01f9r18_640_360

Voor degenen die Rachel niet kennen: ze is een kleine, Engelse, super enthousiaste ‘food creative’ met een aanstekelijke lach en een flinke dosis humor. Ze noemt zichzelf een ‘cheese-a-holic’ en zegt: “if you don’t like food, we probably can’t get along well together.” Vrouw naar m’n hart dus 😉

Na haar studie Art & Design besloot Rachel het roer om te gooien en naar Parijs te vertrekken om daar bij het prestigieuze Le Cordon Bleu haar patisserie diploma te halen. Ze verbleef in een mini appartementje met dito keuken waar ze gasten ontving om voor te koken. Het boek dat ze hier over schreef, ‘The little Paris Kitchen’ werd een groot succes en Rachel is inmiddels uitgegroeid tot een begrip.

Mijn-FRanse-Keuken-groot

Monique van Culy is Rachel-fan van het eerste uur en wilde heel graag ter ere van haar nieuwe boek iets leuks organiseren. Dat is zeker gelukt! Afgelopen donderdag begaf ik me richting het kantoor van Mister Kitchen voor een French afternoon met Rachel, Monique, 11 hele leuke food-en lifestyle bloggers en het Koffietijd team (zij kwamen opnamen maken.)

De tafel stond vol verse producten en Rachel begon enthousiast te vertellen over hoe zij op ontdekkingstocht ging door Frankrijk om de smaken van de verschillende streken te ontdekken. In tweetallen maakten we pinxtos, kleine hapjes geïnspireerd op de smaken uit Frans Baskenland (hier ligt surfers paradise Biarritz, misschien kennen jullie dat wel).

Untitled

Het viel me op dat de Franse keuken niet eens zo veel verschilt van mijn favoriete keuken (de Italiaanse): het draait om verse producten van goede kwaliteit. Niet het aantal ingrediënten, maar de combinatie ervan zorgt voor heerlijke smaken. De pinxtos die we maakten bestonden vaak uit niet meer dan 5 ingrediënten, waren heel makkelijk te maken maar smaakten te gek. ‘Mijn Franse keuken’ staat vol met dit soort heerlijke receptjes en is dan ook absoluut te moeite waard om aan te schaffen. Ik zal er binnenkort een wat uitgebreidere review over schrijven.

Om een indruk te krijgen van de middag heb ik een klein foto verslagje gemaakt. Amuzes-vous!

Untitled
Rachel laat zien hoe je zoete pinxtos maakt
Untitled
Samen met Annemerel en Lindsey maakte ik deze hartige pinxtos
Untitled
Lekker bezig 😉
Untitled
Rachel wordt geïnterviewd door Koffietijd
Untitled
Yum!
Untitled
Say fromage!
Untitled
Mijn eigen exemplaar, superleuk!
Untitled
Deze heerlijke Sablés gingen mee naar huis. Binnenkort mijn eigen versie van deze heerlijke hapjes op Goodfoodlove!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: