Dumplings maken in een handomdraai | Dumpling Cube

5

Soms krijg ik een leuk nieuw product thuisgestuurd wat ik dan mag testen voor Goodfoodlove. Zo kreeg ik vorige week de Dumpling Cube binnen, een keukentool die het maken van onder andere dumplings een stuk makkelijker maakt.

Untitled

Dumplings zijn lapjes deeg met een hartige vulling die in uiteenlopende vormen en stijlen kan worden gevouwen. Het wordt ook wel de Chinese variant van ravioli genoemd. De vulling bestaat uit bijvoorbeeld varkensgehakt, Chinese kool, en lente-uitjes, maar er zijn oneindig veel meer variaties. Dumplings eet je als snack voor lunch, tussendoor of als avondeten.

Aangezien ik gek op Italiaans eten ben sprak vooral het ‘ravioli’ gedeelte me erg aan. Omdat ik pastadeeg maken een beetje een gedoe vind besloot ik kant-en-klare, verse lasagnabladeren te gebruiken en deze te vullen met spinazie-ricotta vulling. Geen goed plan… De lasagnavellen bleken absoluut niet geschikt en bleven dus niet plakken waardoor de ravioli’s uit elkaar vielen.

Untitled

Tijd voor poging twee dus! Ik besloot dit keer bladerdeeg te gebruiken en een garnalen/lente-ui vulling erin te doen.

dumplingcube

Dit zegt Dumpling Cube erover:

Met de Dumpling Cube maak je vier dumplings per keer. Vouw de kubus open, leg het deeg in de mal, snijd het deeg bij, vul met je favoriete ingrediënten, druk aan … en de dumplings zijn klaar! Een meegeleverde simpele handleiding legt het in enkele stappen uit.

Ze bleken gelijk te hebben! Het werkt echt super easy. Gewoon de kubus openvouwen, deeg er overheen, vulling erin en aandrukken. Ik gebruikte bladerdeeg en een garnalenvulling, maar je kunt eindeloos variëren. Denk aan wontondeeg met Chinese vulling, bladerdeeg met appelvulling of (zelfgemaakt!) pastadeeg met zontomaatjesvulling.

Untitled

De adviesprijs voor de Dumplingcube is €25,- en hij is verkrijgbaar bij de betere kookwinkels, cadeauwinkels, warenhuizen en ik vond hem ook op Bol.com. Door zijn strakke, rode design staat hij heel leuk op het aanrecht. En, hij is vrij klein en past dus in een schoen! Voor het geval dat de Sint Goodfoodlove bezoekt 😉

Untitled

Over de auteur

5 comments

  1. betsy 17 maart, 2015 at 23:38 Beantwoorden

    ik heb een dumpling gekocht bij de AH voor nog geen 5 euro. Het was een aanbieding. Bedankt voor de recepten. Maar als ik bladerdeeg gebruik kan ik het dan in een pan kokend water koken?

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: