Garnalen lente-ui dumplings

3

Zoals je hier kunt lezen ben ik aan de slag gegaan met de Dumpling Cube. Ik heb zomaar iets geprobeerd, maar dit was zo lekker dat ik jullie het recept niet wil onthouden!

Het is echt mega simpel, en zelfs als je de Dumpling Cube niet gebruikt moet het makkelijk lukken.

Dit heb je nodig:

Oven op 180C – eventueel de Dumpling Cube

Ingrediënten:

Kleine garnaaltjes (ik had ze uit de diepvries) – lente-ui – sojasaus – eventueel chilisaus om in te dippen

Untitled

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor en laat de bladerdeeg en garnaaltjes ontdooien. Snijd de lente-ui fijn (ik deed ze in halve ringetjes) en meng met de ontdooide garnaaltjes en een flinke scheut sojasaus. Laat een paar minuutjes staan zodat de smaak er lekker in trekt.

Nu ga je het deeg vullen. Leg de plakkerige kant omhoog, schep wat vulling in het midden en vouw dicht. Maak de randjes wat nat (heel belangrijk als je de Cube gebruikt!) zodat deze goed blijven plakken. Doe je het met de hand? Gebruik dan een vork op z’n kant om de randjes aan te duwen.

Untitled

Echte dumplings hoor je te stomen, maar deze gaan in de oven! Plaats de dumplings op bakpapier en plaats ze in het midden van de oven. Ik 10 minuten gebakken, 5 aan elke kant. Je hoeft ze niet perse om te draaien, maar dan blijft de onderkant vrij nat. Als je ze niet draait is 8 minuten genoeg.

Untitled

Wij aten dit hapje als bijgerecht bij onze wokmaaltijd, maar je kan er natuurlijk ook meer nemen en wat salade erbij eten. Ze zullen het ook zeer goed doen als hapje op een verjaardag! Dip ze dan lekker in de chilisaus. Eet smakelijk!

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: