Da Gabriele in Harderwijk

1

Een aantal weken geleden vielen we met een groepje vrienden om 22.00 uur restaurant Da Gabriele in Harderwijk binnen. We hadden gepaintballed en wilden nog ergens lekker eten, maar de meeste keukens waren op dat tijdstip al gesloten. Bij Da Gabriele waren we van harte welkom en daar waren we achteraf heel blij mee. Ze serveerden heerlijk Italiaans eten en we besloten meteen hier nog een keer terug te komen.

427583_351986104845415_1159476893_n

Afgelopen weekend gingen we, dit keer op een fatsoenlijk tijdstip, weer naar het restaurant. Alleen de zaak bekijken is al een feest, wat een prachtig pand! Verschillende niveaus, mooie verlichting en het authentieke metselwerk van de binnenmuren maken het heel sfeervol.

Untitled

We werden hartelijk ontvangen en kregen een mooi tafeltje. Uitkiezen wat ik wil eten vind ik altijd een ramp, omdat ik alles lust en op zo’n moment overal wel trek in heb. Gelukkig had de vriendin waarmee we waren hetzelfde probleem en we kozen ervoor om twee hoofdgerechten te delen. Uiteindelijk zaten we allemaal van elkaars eten te proeven haha!

Untitled

Zoals jullie misschien weten ben ik gek op verrassende amuses. We kregen een amuse van het huis die eruit zag als een bitterbal, maar gevuld was met risotto van champignon met een sausje van truffel. Buono!

Untitled

Ik at verder herten carpaccio, ossehaaspuntjes met rucola en parmezaan in balsamicosaus en Red Angus met gorgonzola en een sausje met champignon.

Untitled

We hadden risotto met pompoen besteld om met elkaar te proeven, superlekker ook weer! Ik grapte tegen de dame die ons serveerde dat ik het liefst mijn bord zou aflikken en ze vertelde dat dit serieus een paar keer gebeurd was! Hmm, zo ver ga ik ook weer niet 😉

Untitled

Door de reacties die ik op mijn check-in op Facebook kreeg merkte ik dat dit restaurant bij velen favoriet is, zelfs al wonen ze ver uit de richting.  Da Gabriele is niet de goedkoopste Italiaan, maar naar mijn (onze) mening zeker wel de beste! Hier gaan we nog heel vaak terug komen.

1452359_10151787673256279_1975364509_n

Good: ♥♥♥♥♥

Food: ♥♥♥♥

Love: ♥♥♥♥

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: