Foodpost favourites #2

3
kelly camfferman

Er is weer aardig wat foodpost binnengekomen de afgelopen weken en ik heb een aantal favorieten voor jullie verzameld. Het is natuurlijk geen geheim dat ik niet alles zelf maak: gemak dient de mens en sommige ‘kant-en-klare’ producten zijn helemaal zo slecht nog niet.

Deze foodpost favourites is een mix van gezond en iets minder super healthy, maar allemaal erg lekker!

100P Juice sapjes

fruitsap zonder suiker

Op kantoor werd ik verblijd met een bezoek van 100P Juice, die een mand vol lekkere sapjes kwamen brengen. De sappen zijn verkrijgbaar in grote en kleine verpakkingen en bevatten geen kunstmatige smaak-, kleur- en zoetstoffen, geen conserveringsmiddelen of toegevoegde suikers. Ze hebben de sapjes toffe namen zoals ‘Simply Red’ en ‘Sweet about me’ gegeven en, niet geheel onbelangrijk: ik vind ze heel lekker! 100P Juice is naast supermarkten zoals Albert Heijn en Deen ook verkrijgbaar bij de Action en Pathé bioscopen.

Fiordifrutta jam

jam zonder suiker

Ik eet eigenlijk niet heel vaak jam, maar voor dit bijzonder lekkere product pak ik graag een cracker of beschuitje uit de kast. Fiordifrutta (wat vertaald uit het Italiaans zoiets als ‘bereiding van fruit’ betekent) is een echte Italiaanse jam die in een familiebedrijf geproduceerd wordt. In tegenstelling tot veel andere jams bevat Fiordifrutta geen toegevoegde suiker, maar wordt het gezoet met biologisch appelsap. Ik vind het echt zó lekker! Je proeft superveel fruit en de jam is niet zo mierzoet als andere jams. Zowel Natuurwinkels als Albert Heijn verkopen het.

Apero set Devos Lemmens

devos lemmens

Oke, wat betreft dit product ben ik een beetje bevooroordeeld. Ik vind de whiskysaus van Devos Lemmens namelijk he-le-maal de bom en koop ook echt geen andere. DL spoort je met de apéro set aan om lekker zelf aan de slag te gaan en een ‘gewone’ saus om te toveren tot een saus die helemaal naar je smaak is. Ze geven op de website wat leuke inspiratie maar je kan zelf ook helemaal los gaan. De sausjes kan je natuurlijk gebruiken bij de BBQ, maar ik vind ze ook heel lekker om bijvoorbeeld chipjes in te dippen.

Enjoya paprika

geel rode paprika

Heb je ooit zulke mooie paprika’s gezien?! Ze zijn van zichzelf geel/rood en werden 2 jaar geleden per toeval zo ontdekt in de kas. ‘Een cadeautje van moeder natuur’ noemt Enjoya het zelf, en terecht als je het mij vraagt. Ze zijn verkrijgbaar bij speciaalzaken en Hanos.

Bolletje spelt beschuit

bolletje spelt beschuit

Volgens Bolletje zijn hun nieuwe spelt beschuiten perfect geschikt om hartig te beleggen. Ik heb het uitgetest met zeezoutboter en kaas en eentje met kipfilet en ik kan je vertellen dat ze daar gelijk in hebben! Voor de zekerheid heb ik er ook eentje met jam geprobeerd 😉 Smaakt ook top. Ik vind ze zelf wat lekkerder dan gewone beschuit omdat de structuur iets steviger is en de smaak wat voller en minder zoet.

Bieze fris & fruitig

bieze fruit in emmer

Ik vind het altijd heel leuk als ik ‘zelf maak’ pakketjes krijg zoals deze van Bieze, waar hun nieuwe product ‘Fris & Fruitig’ in zit. Helaas heb ik niet de tijd gevonden om de rood fruit crumble te maken maar ik heb het nieuwe product natuurlijk wel geprobeerd. Oke, je moet het niet zien als vers gezond fruit, maar een flinke schep in je yoghurt is dus wel vet lekker. Je kunt er ook desserts, taarten of (voor zoetekauwen) havermout mee oppimpen.

Calvé BBQ saus

calve bbq saus

Weer eens wat anders dan dippen: deze BBQ sauzen van Calvé zijn ook geschikt om vlees mee in te lakken voordat ze de BBQ op gaan. Dan trekken de smaken er extra goed in =)

Sweet Eve aardbeien & frambozen

sweet eveTijdens het schrijven van mijn scriptie kreeg ik bezoek van een dame die deze aardbeien en frambozen van Sweet Eve kwam brengen. Dit was zo’n welkome afwisseling! Het fruit rook heerlijk zoet dus mijn hele huis was meteen in zomerse sferen. Normaal ben ik niet zo’n fan van frambozen omdat ik ze klef vind, maar deze zijn lekker stevig en heerlijk zoet. Hetzelfde geldt voor de aardbeien trouwens, we hadden binnen no-time alle bakjes leeg… Het fijne is dat je er niet voor naar de groentejuwelier hoeft: Sweet Eve is gewoon verkrijgbaar bij de Appie.

Rio Mare Insalatissime

rio mare zalm

Van dit product had ik heel eerlijk gezegd niet zo veel verwacht. Tonijn & zalm uit blik gebruik ik graag voor bijvoorbeeld salades, maar een kant-en-klaar pastagerecht in een blikje maakte me niet bepaald enthousiast. Natuurlijk moest ik het wel proberen van mezelf en… ik was verrast! Het is een klein blikje gevuld met wat pasta, tomaatjes, olijf en tonijn onderop. De smaken zijn lekker en ‘echt’ zoals ze los ook smaken. Toen ik goed naar de ingrediëntenlijst keek zag ik bij de ‘mais en tonno’ versie het volgende: mais, tonijn, maisolie, wortelen, erwten, zwarte olijven, citroensap, zout. That’s it, geen gekke e-nummers, smaakversterkers, suikers of andere dingen die het er niet beter op maken. Nice!

Ocean Spray cranberrysap kleine verpakking

cranberrie sap

Ocean Spray komt met een on-the-go van hun bekende cranberrysap. Om te laten zien hoe groot het flesje is heb ik mijn tas omgekeerd 😉 Past er precies bij in m’n tas! Het flesje is onder andere verkrijgbaar bij AH to go.

Over de auteur

3 comments

  1. Reny 18 augustus, 2015 at 12:24 Beantwoorden

    Wow, dat ziet er goed uit! Die jam is echt lekker, terwijl ik eigenlijk helemaal niet gek ben op jam. En die salademixen van RioMare eet ik graag als tussendoortje 🙂

    • Kelly 18 augustus, 2015 at 12:28 Beantwoorden

      Wat grappig dat we dezelfde mening er over hebben! Ik was echt verrast door riomare, die gaan mee naar kantoor =) en die pot jam lepel ik denk ik gewoon stiekem leeg 😉

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

airfryer

To the test: de Philips Airfryer

Gezond, makkelijk en zonder vieze geurtjes frituren. Geloof jij het? Ik had er een beetje mijn twijfels over, maar toen kende ik de Phillips Airfryer ...