Frisse start | havermout ontbijt met kiwi en sinaasappel

8

’s Ochtends eet ik liever iets anders dan brood. Amaranth cruesli met rijstmelk, speltcrackers met gerookte zalm, superlekkere bananenpannekoekjes of een gezond quinoa ontbijt, keuze genoeg! Havermout is ook een topper in het ontbijt rijtje. Het is voedzaam, super gezond en je kunt er eindeloos mee variëren.

Ik maak graag overnight oats, maar vind het in de winter ook lekker om het warm te eten. Om te zorgen dat het toch een lekker fris ontbijtje wordt voegde ik er kiwi en sinaasappel aan toe… een schot in de roos!

Dit heb je nodig:

Steelpannetje | lepel

Untitled

Ingrediënten:

Havermout (ik zorg altijd dat de bodem van het pannetje bedekt is) | rijstmelk (of andere plantaardige melk zoals amandel- of havermelk) | 1 kiwi | 1 sinaasappel | naar wens gebroken lijnzaadjes en chiazaad

Zo maak je het:

Doe de havermout in het pannetje en giet de rijstmelk erbij. Zorg dat alle havermout ‘nat’ is en dat er nog een klein laagje melk bovenop ligt. Verwarm de oats langzaam (!) en op niet te hoog vuur. Blijf ondertussen goed roeren. Snijd de sinaasappel doormidden en knijp het sap van één helft boven het pannetje uit. De kiwi en de andere helft van de sinaasappel schil je en snijd je in stukjes . Giet de oats in een bakje en leg de kiwi en sinaasappel erop. Als je wilt kan je wat lijn- en chiazaadjes er overheen strooien. Geniet van dit goede begin van je dag!

Untitled

Over de auteur

8 comments

  1. HOTSPOT & EVENT l Ontbijt bij Juice&Salad | Broedplaats 19 mei, 2015 at 17:23 Beantwoorden

    […] Naast lekkere sapjes kregen we een uitgebreid ontbijt geserveerd: Bircher muesli, huisgemaakte hangop en chiapudding. Van de laatste was ik niet echt fan, maar de rest was heel lekker! Bircher muesli is eigenlijk gewoon havermout gemaakt met melk en yoghurt, met wat aardbeitjes er doorheen en dan een nachtje in de koelkast, een beetje zoals overnight oats. […]

  2. zita 10 juli, 2014 at 20:29 Beantwoorden

    Ik wil graag gezonder en gevarieerder eten maar vind het lastig om dit toe te passen in een druk leven (twee jonge Kids, opleiding en 28 uur werk) nu ik even op je blog heb gekeken is het zeker het proberen waard. Het zijn leuke en makkelijke ideeën. Bedankt daarvoor!

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: