Just eat app | als je even niet wilt koken

2
Jullie kennen misschien Just EAT wel, de website voor het online bestellen van eten. Eind vorig jaar presenteerden zij de top 50 van de leukste foodblogs van Nederland waar Goodfoodlove ook een plaatsje in heeft.
Just EAT heeft nu ook een app ontwikkeld, voor zowel Android als iOS.  Ik heb de app gedownload en aan een kleine test onderworpen.
De app is overzichtelijk en heel gebruiksvriendelijk. Er wordt meteen duidelijk wat je moet doen: even de postcode invullen of de locatie laten bepalen en alle restaurants komen tevoorschijn.

justeat app

Het zoeken op postcode is vooral in grote steden erg handig, omdat je in een oogopslag kunt zien wat er echt in de buurt zit (en niet aan de andere kant van de stad).
Nu kan je selecteren op verschillende keukens, van Surinaams tot vegetarisch en alles wat daar tussenin zit. De restaurants kan je sorteren op kwaliteitsscore, degene met de beste beoordeling komt dan bovenaan.
Zolang het restaurant gesloten is kan je deze niet openen, dus ook geen informatie lezen of de menukaart bekijken. Best jammer, want de keuze voor het restaurant waar je (later op de dag) gaat bestellen ligt vaak aan wat ze op het menu hebben staan.
Het bestellen zelf gaat snel en makkelijk: met een druk op het plusje leg je iets in de winkelmand en eventuele opties verschijnen automatisch. Ook kan je gemakkelijk het product meerdere keren bestellen of juist uit je mandje halen.

JUST_EAT_apps

Als je wilt afrekenen stuurt de app je door naar de mobiele site waar je moet inloggen. Wanneer je je nog niet eerder hebt aangemeld heb je hier de mogelijkheid om dat alsnog te doen. Naar mijn mening was het makkelijker geweest als de app zelf een inlogfunctie had, zodat hij ‘onthoud’ waar je graag besteld en wat je graag eet. Het afrekenen zelf gaat wederom snel en gemakkelijk.
Oke, tijd voor mijn oordeel!
Good/not so good: De app is overzichtelijk, snel en heeft niet teveel poespas. De manier van sorteren is goed en bestellen gaat gemakkelijk. Minder vind ik het ontbreken van een inlogfunctie en het niet kunnen zien van de info en de kaart wanneer het restaurant gesloten is.
Food: Tja, ik kook het liefst zelf en ben vaak geen fan van laten bezorgen. Vooral in Lelystad is het aanbod beperkt en kan je bijna nooit kiezen voor iets gezonds (de salades van de shoarmatent zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven). In grote steden is dit een ander verhaal, daar is het aanbod zo gevarieerd dat er zelfs voor mij genoeg te kiezen valt. Ik zou zeggen: goed zoeken (en dat gaat heel makkelijk met de app) dan vind je ongetwijfeld iets waar je op dat moment trek in hebt.
Love: ♥♥♥

Over de auteur

2 comments

  1. Simone 19 januari, 2014 at 10:34 Beantwoorden

    Een beetje zoals de app van Iens dan denk ik toch? Alhoewel je daar niet van kunt bestellen, alleen zoeken. Hier in almere zit veel afhaal maar ook weinig soeps…. Thuisbezorgd heeft ook een handige app voor afhalen, betalen en die onthoud het wel….:)

    • Kelly 20 januari, 2014 at 14:11 Beantwoorden

      Deze app van Just EAT werkt wel heel handig. Die van thuisbezorgd heb ik niet eens, ben niet zo’n bestel fan in Lelystad haha. Wist niet dat je in Almere woont! We zijn een soort van polder buren haha

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

good news

Good News #5

Er is weer een hoop nieuws binnengekomen in onze inbox de afgelopen 2 weken! Wij hebben de leukste nieuwtjes voor jullie verzameld. Quaker Cruesli Club ...