Good News #10

0
good news

Bij het aanbreken van een nieuw seizoen vond ik het weer eens tijd worden voor een nieuwe editie van Good News. Mijn inbox stroomt dagelijks vol met persberichten en nieuwtjes, en in deze rubriek houd ik jullie op de hoogte van de dingen die ik (en jullie hoop ik) het meest interessant vind =)

Kunstig water van Evian

Zoals elk jaar heeft Evian de nieuwe limited edition bottle uitgebracht, dit keer in samenwerking met Christian Lacroix. Onder andere Jean Paul Gaultier en Paul Smith gingen de ontwerper voor om ook zo’n mooie fles te maken. Dit staat wel heel mooi op tafel tijdens een etentje, vind je niet?

Nog maar 3 maandjes slapen….dan mogen we kerstcadeaus shoppen!

…en dan is het alweer kerst! Mijn god, ik moet er nu nog even niet aan denken (vind de zon nog veel te lekker). Maar als het eenmaal zo ver is vind ik het hartstikke gezellig. Een van de leukste dingen vind ik het geven van kerstcadeaus, gewoon omdat ik blij word van anderen blij maken. De toffe webshop Radbag staat vol met inspiratie voor leuke kerstcadeaus, dus ik ga zeker vast even rondneuzen =)

Een greep uit mijn favorieten: de op Game of Thrones geïnspireerde ‘dinner is coming’ houten plank, de kat spiegeleivorm, deze toffe camera waar de foto’s meteen uitkomen.

Lekkere nieuwe dingen in de Foodhallen

De Foodhallen in West zijn vernieuwd! Naast het feit dat er nu een pop-up stand is waar regelmatig iets nieuws in komt, zijn de volgende nieuwe restaurants neergestreken:

♥ Taqueria Lima West – voor taco’s uit Lima

♥ Padron – voor de veggie lovers

♥ Pita – streetfood, maar dan met goed biologisch vlees (of vega)

♥ Fento – het beste uit Azië & Zuid-Amerika

♥ Dimsunting – geïnspireerd op Hong Kong, met een internationale en moderne twist

♥ Renato’s Pizzeria – authentieke Italiaanse pizza’s van de lekkerste Italiaanse traiteur van Amsterdam

♥ Yoghurt Barn – frozen yogurt & smoothies. Bio en loei lekker!

♥ Günther’s FlammKuchen – mijn lievelings borrelhap. Haal er een mooi glas wit uit de Elzas bij en genietfoodhallen

Het basis bakboek van Laura’s Bakery

Misschien ken je het wel, de leukste bakblog van Nederland Laura’s Bakery. Laura heeft een super tof boek uitgebracht wat in geen een keuken mag ontbreken. Ze vertelt je op eenvoudige en handige wijze (begeleid door mooie en duidelijke foto’s) wat de basisrecepten van de meest populaire baksels zijn. Daarna kan je zelf helemaal los met de variatietips die ze geeft. Confessie: dit is zo’n boek wat ik af en toe uit de kast trek, gewoon omdat ik het zo leuk vind om door te bladeren =)

Bestellen? Dat doe je hier:

Lauras Bakery boek

Pasta!

Als je me vraagt waar je de lekkerste pasta van Amsterdam eet hoef ik daar slechts 1 seconde over na te denken. Dat doe je namelijk bij Spaghetteria, die al hun pasta’s zelf maken en dagelijks een aanbod van 6 waanzinnige lekkere spaghetti’s, penne’s of ravioli’s heeft. Dat zij nu ook een eigen kookboek hebben stemt me bijzonder blij. Chef Stefano Cavallari neemt je in dit boek mee naar zijn jeugd in Italië, en leert hoe je volgens grootmoeders recept de lekkerste pasta maakt. Buono!

pasta!

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: