Healthy havermout-courgette-appel-pindakaas koekjes

1
pindakaas koekjes

Super simpel, gezond en erg lekker. Wat wil je nog meer?! Kim won via Goodfoodlove een meter pindakaas, en had zulke leuke ideeën voor receptjes om hiermee te maken dat ik haar vroeg een receptje in te sturen. Dat deed ze, en het zijn deze bijzondere (en lekkere!) koekjes geworden.

Toen ik de pindakaas in huis kreeg, vond ik het de hoogste tijd om hier eens creatief mee aan de slag te gaan. En wat is nou beter dan op deze regenachtige zondag hier overheerlijke maar toch gezonde koekjes van te bakken?! Zodat je daarna lekker kan smullen met een filmpje/netflix op de bank in je joggingspak.

Nu zal je hoogstwaarschijnlijk denken.. courgette?! In de eerste instantie ben ik toen ik nog aan bodyfitness wedstrijden mee deed meer groentes aan mijn voeding gaan toevoegen, om ten eerste te zorgen dat ik minder honger had en ten tweede om te zorgen voor genoeg micronutriënten en vitamines binnen te krijgen in mijn voeding, want deze sport is een zware belasting voor je lichaam.

De meeste mensen komen dagelijks niet aan de aanbevolen hoeveelheid groente/fruit. Door op deze manier creatief met voeding om te gaan, krijg je dus gemakkelijk groentes binnen. Zonder dat je bewust groentes aan het eten bent. Nu is het voor mij een gezonde gewoonte geworden en probeer ik op een creatieve manier altijd wat groentes toe te voegen aan iedere maaltijd die ik eet. Courgette is een groente die van zichzelf weinig smaak bevat, dus voor dit uitermate geschikt! En je zal merken: het geeft een goede structuur aan de koekjes, maar absoluut geen gekke smaak.

En die smaak is sowieso erg lekker door de appel en pindakaas; dat blijft een gouden combi.

Macros van 8 koekjes

(met de ingrediënten die ik gebruikte)

Koolhydraten; 55

Vetten; 18

Eiwitten; 25

Tip; Deze koekjes zijn natuurlijk ook super handig om van te voren te bakken en mee te nemen als tussendoortje.

pindakaas koekjes

Ingrediënten

Voor 8 koekjes van ongeveer 6 cm doorsnede

1 ei (maat M)

70 gram appel (ik gebruikte een jonagold appel)

125 gram courgette

20 gram pindakaas van MisterKitchens sinaasappel-rozijn

50 gram havermout (ik gebruikte de havermout van Lidl)

65 gram magere kwark (ik gebruikte de linessa van Lidl)

12 gram rozijnen

(voor meer smaak flavoured drops/ kaneel of andere kruiden)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de appel en courgette in hele kleine stukjes. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar, er ontstaat dan een dikke substantie.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de mix in 8 delen en leg dit op de bakplaat (in de vorm die je wilt).

Plaats de bakplaat terug in de oven en bak de koekjes in ongeveer 25 minuten gaar. Even laten afkoelen en dan smullen maar.

 

Tip 2; Wil je meer eiwitten aan het recept toevoegen, dat kan gemakkelijk door wat eiwit of whey eiwitpoeder (dan worden je koekjes nog zoeter) toe te voegen aan het recept.

Over de auteur

Keukenteam - Kim

Ik ben Kim Coenen en 32 jaar, ik ben werkzaam als grafisch vormgever en webdesigner. In mijn leven ben ik op zoek naar een mooie balans van een "happy & healthy lifestyle en mindset". Dus mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met sporten, mindfullness en het maken en genieten van lekkere en (gezonde) voeding. Graag deel ik mijn lekkere en gezonde en creatieve kook-creaties met jullie, want niks is mooier als deze heerlijke liefde met elkaar te kunnen delen, toch?!

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Omelegg

HOTSPOT | Omeletterie Omelegg

Een omeletterie. Heb jij er ooit van gehoord? Ik ook niet, tot ik werd uitgenodigd bij de eerste omeletterie van Nederland: Omelegg. ’s Ochtends heel ...