Ad

HelloFresh Deluxe kerstbox review

0
hello fresh kerstbox

Dit jaar is er voor mij veel veranderd. Na 6 jaar ben ik weer alleen, ik heb een eigen huisje, een nieuwe baan. Door alles wat er veranderd is, worden bepaalde dingen in mijn leven ook anders. De manier waarop ik kerst vier bijvoorbeeld. Normaal vind ik het helemaal leuk om al weken van tevoren een kerstdiner te bedenken, te shoppen en met kerst zelf uitgebreid te koken. Mijn kook magic ben ik even een beetje kwijt. Dat is niet heel erg hoor, het komt wel weer. Mijn liefde voor eten is er nog steeds, dat moge duidelijk zijn.
Het is voor mij op dit moment een uitkomst wanneer ik wat hulp krijg, en daar komt HelloFresh om de hoek kijken. Je kent het ongetwijfeld: de dienst die elke week een doos verse ingrediënten bij je bezorgt, mét recepten erbij. Wel lekker & vers koken dus, maar niet teveel na hoeven denken. Speciaal voor de feestdagen zij er verschillende kerstboxen, waaronder de Deluxe Kerstbox die je eenmalig kunt bestellen. Om alvast in de kerstsfeer te komen kreeg ik de box opgestuurd om hem te testen. Een uitgebreid kerstdiner op een gewone maandagavond, dat gebeurt niet elke week 😉 Ik neem jullie mee in het hele proces, van uitpakken tot opeten. Daar gaan we!
Er wordt een kartonnen doos geleverd – keurig op de afgesproken tijd – met het herkenbare HelloFresh logo erop, en wat grappige teksten erop zoals deze over uien snijden:
hello fresh kerstbox
Zo dit ziet er goed uit hoor! Ik heb wel het idee dat het niet heel veel is. Er zitten 4 recepten in de doos, en de ingrediënten lijken niet genoeg voor alle 4 de recepten. Nu moet ik wel zeggen dat ik vaak veel te veel koop, dus misschien kan ik juist wat leren van HelloFresh.
hello fresh kerstbox
Ik bekijk de receptjes: ze lijken me lekker. Wat me opvalt is dat het allemaal niet zo veel werk lijkt, maar dat het door iets simpels als een zelfgemaakt kaaskoekje er toch uitziet alsof je echt je best gedaan hebt. Ik vind het wel jammer dat er niet zoveel groente bij het hoofdgerecht zit, ik ben namelijk echt een groente addict. De soep, de rollade en het dessert (panna cotta) vind ik wel heel kerstige gerechten. Met de juiste tafelaankleding kan je met de feestdagen prima uit de voeten met deze recepten.
hello fresh kerstbox
Oke, ik ga maar eens beginnen! Ik heb de tafel gedekt in kerstsfeer en mijn tafelgenoot (hoe leuk is dit, een bonuskerstdiner) heeft een heerlijk flesje wijn meegenomen. In de box zitten ook wat borrelhapjes dus daar beginnen we mee. De ansjovisjes zijn echt ZO lekker! De olijfjes en gerookte amandelen overigens ook, en het brood dippen we in de mooie olijfolie van Liquido d’Oro die als verrassing ook in de doos zit.
hello fresh kerstbox
Ik duik de keuken in en ga aan de slag met het maken van de soep. Mijn huis ruikt lekker, en de kaaskoekjes lukken in 1 keer perfect. Wel is de soep inderdaad wat weinig voor twee en aan de zoute kant, maar dat los ik op door simpelweg wat water toe te voegen.hello fresh kerstbox
Het resultaat: een zeer smakelijke paddenstoelensoep. Goedgekeurd!
hello fresh kerstbox
Dan ga ik aan de slag met het kabeljauwreceptje, dat verrassend snel op tafel staat. Voor de groene salsa moet je mosterd in huis hebben maar dat heb ik niet, dus ik gebruik wat crème fraîche. Perfecte vervanger. Ook dit gerechtje valt goed in de smaak. We vinden het alleen jammer dat de tomaat nog niet rijp is: dit doet afbreuk aan de smaak.
hello fresh kerstbox
Bij het hoofdgerecht cheat ik een beetje. Het is de bedoeling dat er een sinaasappelsaus bij de kalkoenrollade komt, maar daar ben ik niet zo dol op. Ik besluit de krieltjes te bakken en de kalkoen te serveren zoals aangeven, en van de radicchio een salade met tomaat en komkommer te maken. Prima zo! De kalkoen is gevuld met onder andere gember, en hoewel ik van de vulling niet een heel groot fan ben (van de malse kalkoen zelf wel), vind mijn tafelgenoot het erg lekker.
hello fresh kerstbox
Het bereiden van de gerechten gaat soepel: alles is zeer uitgebreid uitgelegd, en er staan tips bij over welke stappen je kunt voorbereiden, en hoe je het gerecht moet serveren. Je hoeft letterlijk niks zelf te bedenken, en ik kan me voorstellen dat dat heel fijn is wanneer je niet de grootste keukenprinses bent.
hello fresh kerstbox
Dan nu: het dessert! Panna cotta, dat klinkt lastig. Ik kom erachter dat dat zeker niet zo is. Waar ik me wel op verkijk is de tijd: na het hoofdgerecht wil ik het dessert gaan maken, en dan kom ik erachter dat het 3 uur moet opstijven in de koelkast. Oeps… Even een fastforward na een dag later, wanneer ik de panna cotta alsnog maak. Het is zo gepiept maar man-o-man, wat is dit lekker! En wederom helemaal kerst proof.
hello fresh kerstbox
Ah, dit vergeet ik bijna te vertellen! HelloFresh heeft ook nog een leuk kerstcadeautje in de doos gedaan:
hello fresh kerstbox

Eindoordeel

En dan nu tijd voor het eindoordeel! Als ik naar mezelf kijk, is deze box dit jaar écht een uitkomst: ik hoef niet na te denken over wat ik wil maken, alle ingrediënten zijn vers, ik kook wel zelf, maar het is niet teveel gedoe, en tot slot tover ik ook nog eens een smakelijk kerstdiner op tafel. Wanneer je creatief bent in de keuken kan je de gerechten her en der oppimpen of aanpassen (zoals ik deed met het hoofdgerecht), maar eigenlijk is het niet nodig.
Zie je het wel zitten om de gerechtjes uit de Deluxe Kerstbox te serveren tijdens de feestdagen? Op de speciale Kerstboxen pagina van HelloFresh bekijk & bestel je alle boxen. Je kunt kiezen uit meerdere boxen: de gourmetbox is bijvoorbeeld ideaal wanneer je lekker gaat gourmetten met kerst. Bonustip van mij: scroll even door naar beneden op de pagina, want ze hebben dus ook een wijnbox!
Marley is fan, en ik ook!
 hello fresh kerstbox
 
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HelloFresh. Lees hier mijn disclamer

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

salie pasta

Simpel, snel en superlekker: Saliepasta

Mijn collega Breght kwam met dit heerlijke, supermakkelijk te maken Italiaanse gerecht. Weinig ingrediënten, niet teveel poespas: zoals het hoort bij een heerlijke italiaanse pasta ...